Autoritățile din Stănești așteaptă finanțare de la CNI pentru trei proiecte importante ale comunei

Cea mai mare dorință a autorităților din comuna Stănești este aceea de a termina de asfaltat toate drumurile locale. Primarul Ionel Michiu spune că sunt porțiuni de drumuri rămase neasfaltate, mici ulițe, pe o lungime de 7,8 kilometri, unde oamenii vor să aibă asfalt la porți. Proiectul este în așteptare pe lista de sinteză a Companiei Naționale de Investiții, dar încă nu s-a semnat cererea de finanțare.

” Suntem pe lista de sinteză la CNI și așteptăm să primim finanțarea pentru modernizarea ultimelor drumuri rămae neasfaltate. Avem de modernizat drumul treapt către pod Cerna , drumul către mănăstirea Suiești, drumul către gospodaria de apă Stănești, drumul Valea Lungă, drumul Bărcănești , drumul Cioponești la biserică și la Bizon , drumul la Vârleni și la Marinescu către brigadă  și drumul  ”La Voinea”. De asemenea, trebuie asfaltate și drumurile sătești din punctele  Gîrnicetu,  la Vira, la  Sterpu, Valea Lungă (de la pod pană la Taraulea)., spune primarul Michiu.

Un alt proiect foarte important și necesar pentru populație este extinderea rețelei de alimentare cu apă în saul Vârleni cu  execuția unui puț forat în punctul primăria veche și a unui rezervor suplimentar de apă în cadrul  gospodariei  de apă din satul Linia Dealului, precum și extinderea rețelei de alimentare cu apă în satele Valea Lungă, Stănești,  Cuculești și Gârnicetu.

Proiectele pentru ultimii 7,8 kilometri de drumuri neasfaltați, precum și pentru căminul cultural, din comuna Stănești, se află în faza de evaluare de către Compania Națională de Investiții, iar acest lucru este o veste bună pentru autoritățile locale. Potrivit primarului Ionel Michiu, din cele trei proiecte depuse, a mai rămas în așteptare doar cel pentru extindere apă și canal în toată comuna.

 

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *