Autoritățile din Ocnele Mari se pregătesc să-și primească turiștii la Marea Oltenilor

Nu mai e mult până când stațiunea Ocnele Mari va fi ”invadată” de turiști din toate colțurile țării, fiind atrași de lacurile sărate de aici, adevărate oaze de sănătate și la prețuri pentru toate buzunarele.

”Puetm spune că suntem în plină activitate de pregătire a stațiunii pentru a că nu mai mult până la venirea verii. Deși vremea de afară nu arată așa, până la 1 iunie nu mai e mult și, sunt convins că odată cu eliminarea multor restricții, turismul va reveni treptat la normalitate. Agentii și operatorii de turism fac pregătiri, amenajează camerele, noi terase, cei care exploatează ștrandurile la fel. Noi grăbim lucrările la parcări, la zona trotuarelor. Vrem ca în această vară să fie totul bine, să reintrăm în normalitate iar Ocnele Mari să se impună ca o stațiune de top”, spune primarul Remus Sasu.

Acesta adaugă faptul că invită oamenii care vor să scoată un ban din turism să-și pună la dispoziție camere, să prepare rețețe culinare specifice zonei, să fie gazde primitoare, pentru că cuceri turiștii prin ospitalitate, fidelizare.

”Pot fi organizate drumeții prin împrejurimi. Ocnele Mari este un oraș plin de istorie, cu multe legende, cu fenomene carstice, cu obiective majore de turism, precum Salina sau urmele cetății Buridava. Vrem să deschidem orașul pentru trupe de teatru, trupe de muzică, suntem deschiși la orice propunere de evenimente. Ocnele Mari poate îmbina turismul medical, cu cel de agrement, turismul boem, cultural. Dacă primăria va colabora cu cei care fac turism aici, putem avea un succes”, conchide Sasu.

Ocnele Mari este unul dintre cele mai vechi orașe de pe teritoriul țării noastre de o vârstp egală cu cetățile grecești de pe litoral.

Și se constituie ca variantă și pentru cei care vor să se scalde în apă sărată dar să evite aglomerația de la Marea Neagră.

Acesta este Ocnele Mari, la doar 4 kilometri de Râmnicu Vâlcea. Ștrandurile de aici sunt adânci și au o salinitate ridicată, peste 30 %. iar dincolo de astfel de detalii, masa și cazarea în zonă costă mai puțin ca la mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *