Autoritățile din Muereasca intenționează să înființeze un after scool

Autoritățile locale din comuna Muereasca au patru noi proiecte pe care dorește să le implementeze pentru modernizarea localității. Primarul Ion Ungureanu spune că este vorba de modernizarea a 4,5 kilometri de drumuri comunale, reabilitarea și modernizarea școlii din satul Muereasca de Sus, un after scool și extinderea reșelei de alimentare cu apă cu 600 de metri în satul Șuta.

”Am făcut recepția la obiectivul alimentare cu apă, iar acum se fac branșamentele la populație. Tot în această perioadă am mai finanțat în satul MUereasca de Jos construirea și amenajarea curții bisericii Sf. Nicolae, biserica ce este monument istoric”, a delarat edilul.

Totodată, edilul a vorbit de necesitatea unui after scool, iar pentru asta a găsit posibilitatea de a reabilita și transforma fostul siloz de fructe în after scool. Programele afterschool au devenit o puternică alternativă la bone sau la timpul petrecut de copil, singur, acasă. Datorită flexibilitatii pe care o au părintii și datorită numeroaselor activități educaționale care se fac in afterschool-uri, soluția este adoptată de un număr din ce in ce mai mare de părinti. Afterschoolurile sunt programe desfășurate după incheierea orelor de școală obligatorii și sunt foarte atractive atât pentru părinti cât ți pentru copii, iar utilitatea unui astfel de program este din ce in ce mai importantă și necesară. Motivul principal este lipsa timpului pentru părinții care lucrează de dimineața până seara.”, a explicat Ungureanu.

Claudia POPA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *