Autoritățile din Golești caută finanțare pentru canalizare și modernizarea drumurilor

Din toamnă, în comuna Golești se lucrează la înființarea sistemului de alimentare cu apă potabilă în satele Popești, Gibești, Opătești, Girgiuveni și Vătășești. Este un proiect de investiții foarte important pentru comunitatea din aceste sate care, după finalizarea va beneficia de standard de confort, dar potrivit conducerii primăriei, este nevoie și de canalizare. Astfel că, în strategia primarului Dumitru Ropină și a viceprimarului Adrian Mitrache au fost incluse o serie de obiective de îndeplinit, prioritare fiind canalizarea și asfaltarea drumurilor.

Acum, autoritățile au două proiecte depuse unul pentru canalizare în patru sate : Blidari, Aldești, Popești și Gibești și unul pentru modernizarea a 19,3 km de drumuri.

Comuna Golești are în administrare 50 de kilometri de drumuri, din care doar 18 kilometri sunt asfaltați, iar una din prioritățile administrației locale o reprezintă modernizarea restului de drumuri. În anul 2017 a fost depus la Ministerul Dezvoltări un proiect pentru asfaltare, nu a primit finanțare, iar autoritățile au tot căutat alte surse de finanțare.

Un alt proiect care urmează a fi pus în practică este amenajarea unui spațiu public de agrement. În primăvară vor demara lucrările, iar locația noului obiectiv va fi chiar lângă sediul primăriei, iar investiția va fi realizată cu fonduri europene.

Claudia POPA

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *