Autobuzele Zăpezii vor circula de sâmbătă (21 ianuarie) din Mălaia spre Transalpina Ski Resort

Autobuzele zăpezii vor circula, din această săptămână, dinspre Mălaia spre domeniul schiabil Transalpina Ski Resort, la propunerea proprietarilor de pensiuni din zonă.

Mai precis, de sâmbătă, 21 ianuarie, “Autobuzele zăpezii”, vor pleca din Mălaia, de la Pensiunea Alpina, la ora 8.30, prima cursă. Transportul este gratuit. Zilele viitoare se vor stabili mai multe puncte de îmbarcare a turiştilor din Sălişte, Mălaia, Ciunget.

“Proiectul a fost discutat încă de anul trecut, pentru a se găsi soluţii să nu se mai facă acele cozi de peste 3 km la pârtie. Să  nu mai meargă oamenii cu schiurile în spinare şi să-şi permită să consume un vin fiert. Mare parte din operatorii din turism, mă refer la proprietarii de pensiuni din Mălaia, şi-au cumpărat microbuze şi autocare şi au venit cu această soluţie pentru turiştii care vin la schi la Voineasa şi se cazează în Mălaia. Astfel, vom discuta un grafic de transport, astfel încât să fie stabilite ore de descărcare şi urcare a turiştilor de aici spre pârtie. Acestea vor fi cursele zăpezii, un proiect care poate lua şi turişti din Voineasa”, a declarat toamna trecută, primarul din Mălaia Gabriel Ţolea

Pentru o îmbunătăţire a serviciilor de turism, Primăria Mălaia a propus întâlniri lunare cu toţi investitorii din turism de pe raza localităţii.

“Aceste întâlniri sunt o ocazie pentru a pune la un loc pe toţi proprietarii de pensiuni din Mălaia şi pentru a gândi global o strategie pe tot anul, cu oferta turistică a zonei: în alegerea unor trasee montane, punerea în valoare a cascadelor (se ştie că aici sunt printre cele mai multe din România), punerea în valoare a stânelor de pe platoul alpin, a şoselei Transalpina. Noi, ca instituţie, vrem să vedem cu ce putem ajuta şi veni în sprijinul lor”, a mai spus edilul din Mălaia.

Numărul complexurilor turistice din Mălaia a depăşit 30, iar alte 10 sunt în diferite faze de execuţie, inclusiv pe malul lacului Brădişor. De altfel, localitatea Mălaia se află în proceduri pentru a fi declarată staţiune montană de interes local şi credem noi că are toate şansele ca acest lucru să se îndeplinească în cel mai scurt timp.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *