Aurora Măgura: Prin noul ADI vom accesa fonduri europene şi vom introduce gazele naturale

Primarul comunei Popeşti, Aurora Măgura susţine în mandatul următor, în urma constituirii ADI împreună cu localităţile vecine vor fi avute în vedere mai multe proeicte cu finduri europene dar cel mai important introducerea gazelor naturale.

„A fost constituit un ADI împreună cu localităţile vecine. Scopul principal este introducerea reţelei de gaze naturale în Valea Luncavăţului, toate comunele doresc această investiţie, eu zic că nu este una deloc dificilă, având în vedere staţia care se află pe teritoriul nostru şi magistrala. Deja se lucrează la un amplu proiect care va fi depus şi în urma căruia 10.000 de locuitori din zonă vor avea acces la această utilitate”, susţine Aurora Măgura.

Primăriţa din Popeşti spune că acest ADI este un pas important şi pentru alte investiţii în comun, cum ar fi drumurile de legătură, altele decât cele existente, parteneriate economice viabile, schimburi culturale şi cooperare educaţională, proiecte de smart-city, asociere în sistemul sanitar sau pe situaţii de urgenţă şi lucrărie aferente.

„De ce să nu ne gândim la proiecte care ţin de ISU, de intervenţii rapide în zonă. Să avem o colaborare pe linie de ordine, de prevenire a infracţionalităţii, să coooperăm în domeniul sanitar, educaţional, agricol. Se pot depune proiecte europene pe ADI, având în vedere că vorbim de 10.000 de beneficiari. Nu în ultimul rând, investiţii în infrastructura rutieră, a drumurilor de legătură între comune, altele decât cele deja existente.. Aşteptăm ghidurile pentru viitorul exerciţiu financiar european”, spune Măgura.

În ultimii 4 ani, în comuna Popeşti au fost implementate mai multe proiecte cu finanţare europeană şi guvernamentală care au schimbat total faţa comunei. Ne referim aici la drumul Transfirijba, care a legat cătunul de patrimoniu Firijba de centrul comunei, toate şcolile modernizate, dispensarul medical, canalizare în toată comuna, centrul cultural Popeşti. O localitate unde investiţiile în calitatea vieţii au fost prioritare pentru administraţia Măgura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *