Aurora Măgura dorește să atragă investitori în Popești pentru a crea locuri de muncă

Edilul din Popești spune că localitatea poate fi una căutată de investitori, având în vedere că distanțele față de Băbeni, Râmnicu Vâlcea și Horezu permit comunei o perspectivă economică.

”Am încredere că potențialul nostru geografic, agricol, social, avem peste 2.500 de locuitori, ar putea să fie un factor de atragere a celor care vor să dezvolte aici afaceri. Sunt spații pentru cei care vor să închirieze pentru diferite afaceri. Localitatea se pretează la orice de la mică producție până la investiții mai ample. Asta ar însemna locuri de muncă, bani la buget și rămânerea forței de muncă în țară. Noi lucrăm la proiectul de gaze și anul acesta vom finaliza rețeaua de canalizare”, spune edilul din Popești.

Totodată, Măgura spune că așteaptă deschiderea axelor de finanțare cu fonduri europene pentru a investi în infrastructura mare de drumuri.

”Vrem ca în anii următori, funcție de programele care se deschid, fie guvernamentale, fie cu fonduri europene să investim în drumuri, pentru a aduce infrastructura rutieră în satele componente la parametrii normali de utilizare”, a mai spus Aurora Măgura.

Pe de altă parte, Aurora remarcă și faptul că în localitate au început să revină parte din tinerii plecați la muncă, precum și mulți orășeni. Apa, canalizarea, internetul, perspectivele de gaze atrag pe cei care doresc o casă la tară.

Totodată în Popești se află și unul dintre cele mai vechi și frumoase sate românești, satul Firijba, un cătun aflat în mijlocul unei păduri, pe culme aflată pe malul stâng al Luncavățului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *