Atenţie la generaţia cu nr. 3 din PNL Vâlcea: Cezar Bulacu, Ovidiu Popa, Sebastian Fârtat, Alexandru Părduţ…

Am ales azi să fac o analiză a partidelor politice vâlcene, cu precădere PNL şi, ce viitor au, ce pepinieră pregătesc, dacă au viabilitate.

PNL Vâlcea la ora la care importă candidaţi din exterior pentru a-i arunca în lupte electorale, poate părea la prima vedere lipsit de nucleu. E drept stilul despotic al lui Cristian Buican a produs senzaţia că în rândul liberalilor vâlceni nu prea mai ai loc. Iar ce este acolo, este deja compromis.

Aşa pare la prima vedere, generaţia Buican din PNL este deja una refuzată de piaţă. Personaje care deja şi-au atins uzura politică, şi probabil mai au maxim un mandat de existenţă dacă nu vor să irite.

Buican şi leatul lui de politicieni a trecut de ora mediană de mult şi indicat ar fi ca în anul 2024, să fie inspiraţi în a înţelge că timpul lor a expirat. Buican, Bulacu, Păsat, o generaţie care a reuşit să menţină partidul pe piaţă, ba chiar să profite de eşecurile PSD şi să câştige judeţul, cu meritele şi eşecurile lor, va avea parte de trasul cortinei.

Dar din păcate pentru ei, nu mai sunt buni de consum, nu mai au frăgezime şi aşa cum am spus, sunt pe ultima turnantă politică. Acesta este punctul meu de vedere., subliniez.

Generaţia a doua, cea a „Victorilor” aşa aş putea-o defini, din păcate nici ea nu este una de succes, deşi are un avantaj biologic, în schimb are un grad de uzură în administraţie şi politică, la fel de mare ca generaţia Buican. Şi are toate şansele să capoteze odată cu prima generaţie. S-a născut din păcate odată cu generaţia Buican şi a transferat inerent mare parte din gradul de uzură al primeia cu care a fost alternativ, fie în convieţuire, fie în vagi conflicte de catifea.. Este o generaţie de tranziţie spre generaţia despre care am pomenit în titlu.

Liberalii mici, cei care au trăit după anul 2000, cei care vin foarte mulţi din mediul privat, o generaţie corporatistă mental, segmentul haştag al PNL, se aseamănă foarte mult în atitudine cu generaţia USR. Vorbim de o generaţie de 30 de ani a liberalilor vâlceni, una cu bun simţ, europenistă, nu bazată pe sinecurism, una care vine pe fundalul 2007 şi al avantajelor României Europene.

Pe foarte mulţi îi cunosc, Cezar Bulacu, Ovidiu Popa, Alexandru Părduţ, Sebi Fârtat şi sunt mulţi alţii care au altă stofă, total diferită de era Buican şi chiar şi faţă de generaţia Victorilor. Este o generaţie necompromisă., entuziastă, este pariul acestui partid cu viitorul.. O generaţie cu mai multă moralitate, justeţe şi apetenţă pentru o ţară normală.

Ei sunt cei care vor conta după 2024 iar momentul de graţie vor fi alegerile din 2020. E rândul lor, spun eu, să intre în arenă. Nu vin din rândul lipitorilor de afişe, vin din sfera economiei sau au în spate realizări şi au încă acel dram de idealism care merită respectat.

Aceasta e generaţia USR a PNL-ului, mai bine spus,,care nu are nimic în comun cu Buican, Bulacu, Păsat, Pârvulescu, personaje care au tâvălit ani buni spectrul politic vâlcean. .

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *