Asasinat într-o comună din sudul Vâlcii: Contabilei blonde i-a ucis vulpea 4 găini

Dialog strict autentic purtat săptămâna trecută într-o comună din sudul judeţului Vâlcea:

Intrăm. La o masă, undeva în spate, o blondă cam la 50 de ani, de meserie contabilă. Ne spunem păsul, cu promovarea, cu ce e nou prin comuna condusă de un primar cu nume de „cuţit” (sinonim).

Blonda economistă ne spune serios, grav, aş putea spune:

„Păi, ce să fie?! Sunt supărată rău. Azi, vulpea mi-a furat 4 găini. Nuuu, a fost sigur vulpea. Că, dacă era dihor, rămâneau capetele, ba nu, pardon, le mânca doar capetele. Dar de unde sunteţi?” Îi spunem. „Ah, nu am auzit de voi. De fapt, eu nu prea citesc ziarele”.

„Cum adică ce face primăria? Primarul e slab, o să câştige alegerile, dar foarte greu. Îl duc toţi”, spune victima vulpii.

Noi mai facem o încercare cu obiective turistice, cu puncte de interes economic…

„Nu e, domne’, nimic. De aia plec în Anglia. Îl las, trei luni pe an, las totul baltă. Apropo, cine iese la Bălceşti? Că eu de acolo sunt.” Îi spunem că nu ştim. Nu suntem ghicitori.

Ne resemnăm. Ce să aflăm? Cum a pus biata femeie blondă arbagicul, salata şi ridichiile?!

Fumează şi ne priveşte. „Nu v-am spus că sunt supărată, A venit vulpea şi mi-a luat 4 găini. Nu le-a luat. De fapt, le-a omorât, că erau calde încă. Nu a putut să le care peste gard. Dar nu le-am mâncat. Le-am aruncat, dă-le dracului. Dar ce ziar sunteţi?” Tăcem de data asta.

Femeia are treabă. Probabil că va face un priveghi pentru găinile duse spre cer. „Ăsta e slab rău! Moale! Moale! Nu are niciun cuvânt în faţa angajaţilor” repetă ea, despre primar. De fapt, nici în faţa ei nu prea suflă. Am asistat la un dialog între blondă şi primar. Nu-l reproducem, ne e jenă. Adam, săracul, s-ar răsuci în mormânt dacă ar vedea cum stă un bărbat cu capul plecat în faţa unei Eve.

Ne îndreptăm spre ieşire. „Dar ce ziar sunteţi?” Dăm din mână a lehamite. Zâmbim afară. Săracele găini!! 4 s-au dus.

Una Galina Blonda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *