Așa, da! Consilierii din Lădești au dat un vot unanim unei investitii importante în localitate

După ce miercuri au fost sincope în ședința de Consiliul Local, iată că joi, toți cei 11 consilieri locali ai comunei Lădești au dat dovadă de maturitate și responsabilitate și au votat pentru instalarea unui sistem antigrindină, o investiție de aproximativ 1 milion de euro, în localitate.

”Au fost necesare câteva discuții, au venit și prezentările de la Ministerul Dezvoltării și toți consiierii au dovadă de maturitate și nu au mai contat partidele iar interesul comunei și al comunității a fost prioritar. Este o investiție importantă a statului foarte utilă în agricultură, pentru că aici avem o zonă legumicolă și pomicolă și este la noi în comună. Le mulțumesc consilierilor locali pentru votul acordat azi și să sperăm că toate proiectele importante pentru comunitate vor beneficia de maturitate și de un vot unanim”, a declarat primarul Nicolae Iordache.

De aceea, merită și din punctul nostru de vedere felicitați, pentru că au trecut peste orice dispute, orgolii, ideologii politice și votul unanim de azi poate fi un exemplu pentru viitor cât și pentru alte localități.

Căderile de grindină care se înregistrează în România mai ales în perioada aprilie-septembrie pot avea deseori un caracter catastrofal, fiind unul dintre cei mai mari dușmani ai producătorilor agricoli din țara noastră.

Tunurile antigrindină, cunoscute și sub numele de tunuri sonice, sunt acele dispozitive care emit unde sonice, trimise către norii la nivelul cărora se formează grindina. Scopul principal al acestor sisteme este acela de a opri procesul de formare a particulelor de gheață.

Acest lucru se realizează cu ajutorul unui amestec exploziv format din acetilenă și aer, care este împins în camera inferioară a mașinii. Unele sisteme utilizează și oxigen sub presiune pentru ca efectul exploziv să fie mai mare. Unda de șoc este propagată cu viteza sunetului la altitudini de până la 15.000 de metri. Prin oprirea formării particulelor de gheață, acestea vor cădea pe sol sub formă de picături de ploaie sau de lapoviță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *