Armata reconstruiește podul de la N. Bălcescu

Prefectul judeţului Vâlcea, Dumitru Cornoiu, a declarat luni, pentru AGERPRES, că s-a început reconstrucţia podului rupt de ape săptămână trecută, în comuna Nicolae Bălcescu, lucrările urmând să fie gata în cel mai scurt timp.

‘Sunt deja forţele armatei prezente în teritoriu, 40 de militari au început, din acest week-end, reconstrucţia podului peste râul Topolog, pe care îl vor realiza gratuit. Până atunci, se asigură transportul cu barca al elevilor şi al oamenilor aflaţi pe malul celălalt la şcoală, respectiv la locurile de muncă. Satul are deja curent electric, cum, de fapt, toate localităţile din judeţ sunt deja racordate. Revenind la pod, armata îl va construi cu sprijinul Consiliului Judeţean, din câte am înţeles, pe parte de aprovizionare cu materiale. Materialele fostului pod, care sunt încă bune, sunt deja recondiţionate’, a precizat prefectul de Vâlcea.

Acesta spune că, în judeţul Vâlcea, în prezent, nu mai sunt localităţi izolate, identificându-se soluţii pentru cele patru sate în care nu se putea ajunge din punct de vedere auto.

‘Probleme mai sunt în cazul gospodăriilor şi al terenurilor agricole, unde ISU lucrează cu motopompe în 20 de localităţi. Dar cea mai gravă problemă este cu apa potabilă, multe fântâni publice sau particulare nu au apă. Aici, sunt pe teren echipe ale DSP care se ocupă de această situaţie’, a mai adăugat prefectul de Vâlcea.

Judeţul Vâlcea a fost afectat săptămână trecută de ploi abundente, în urma căruia 50 de localităţi s-au confruntat cu inundaţii, alunecări de terenuri, drumuri distruse, poduri şi podeţe luate de ape. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *