Arenele Traian, Bretelele la Bd. Tudor Vladimirescu, Vamă nouă şi Învăţământ Dual, printre investiţiile Primăriei Râmnicului

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a anunţat vineri într-o conferinţă de presă investiţiile pentru anul 2018, în infrastructură, educaţie şi urbanism.

“Anul acesta vom avea un complex sportiv modern, la Arenele Traian. Toată zona cuprinsă între Casa Sindicatelor şi Bulevardul Nicolae Bălcescu va fi una reamenajată, vom avea în faţa sălii de sport un parc, vor fi terenuri de sport, o zonă pentru oamenii de cultură. Tot printre investiţii în acest an se numără bretelele de legătură cu Bulevardul Tudor Vladimirescu,  bretele care vor fluidiza circulaţia dinspre Ostroveni spre ieşirea din Bucureşti. Noua Vamă din zona industrială sud, astfel încât în locul fostei vămi să avem o autogară modernă este tot în planul de investitii. Strada Sirbey Vodă va intra în reabilitare şi sperăm să fie gata până la zilele imnului. Deja am început procedurile pentru înfiinţarea Învătământului Dual la Râmnicu Vâlcea, exact pe modelul de la Braşov. Locaţia aleasă este Liceul Energetic şi vom  începe cu 2 clase. Vom iniţia un proiect european pentru amenajarea Parcului Capela şi multe alte investiţii. Discuţiile pe tema bugetului şi a strategiilor de investiţii vor fi dezbătute miercuri la Cinema Flacăra, unde invit cât mai mulţi râmniceni să participe”, a precizat Gutău.

Referitor la creşterea de impozite în acest an, Gutău a spus că de vină este reducerea cu 6% a impozitului pentru agenţi economici care a provocat un deficit de 12 milioane de euro, iar investiţiile ar fi în pericol.

“Şi mai e ceva, în Râmnicu Vâlcea, impozitele nu au fost mărite de 10 ani. În medie pentru cine plătea 200 de lei impozit, acum va plăti 260 de lei. Aceasta este mărirea în concret a impozitelor”, a menţionat edilul Râmnicului.

Gutău a răspuns şi acuzaţiilor cu privire la achiziţionarea unor obiecte de mobilier urban la preţuri exorbitante.

“Aici este o manipulare. Băncile la care s-a făcut referire sunt cele cuprinse în proiectul european de Reamenajare a Centrului Râmnicului, pentru care s-a făcut licitaţia în administraţiile anterioare. Nu achiziţionate de Mircia Gutău. Acestea au fost în devizul de lucrări, prinse în proiect, atunci când au fost desemnaţi câştigătorii. Din păcate din reavoinţă, realitatea se doreşte deformată şi deşi nu merg spre instanţă de regulă, de această dată mă vori îndrepta pe această cale”, a mai adăugat edilul din Râmnicu Vâlcea.

AP

5 comments

 • Cecile C.

  Uite asa o barba avea , dar a fost prins cu minciuna. Ce s-a intimplat la Primarie , cind ramnicenii au protestat impotriva imposturii este doar inceputul. Viitorul va demonstra ca , minciuna are picioare scurte. Ramnicenii nu mai pot fi mintiti pentru ca vad zilnic cum orasul se degradeaza iar smecherii acumuleaza.

  • Daca si Ramnicul se degradeaza… atunci fa o vizita in Sibiu sa vezi o degradare generala si acuta acolo a orasului.

   Nu discutam aici despre locuri de munca si / sau salarii.

  • VGI

   Cecile, cred că trăiești într-o lume paralelă (sau într-o realitate virtuală, îți alegi tu)! Intenția mea nu e să te jignesc, dar Râmnicu Vâlcea e unul dintre cele mai dinamice orașe din România (cu circa 100 000 de locuitori) și îți spun asta din experiența proprie. Am vizitat și chiar am locuit în multe orașe de mărimea Râmnicului, al nostru este printre cele mai frumoase și dezvoltate (dacă ai ocazia, ascultă și părerile celor care ne vizitează…).

 • Gicu

  Dar de ce trebuie mărite taxele că sa se ajungă la aceași valoare a bugetului care era cunoscută inainte!? Sa se recalculeze toate investitiile in bugetul actualizat. Sau cel puțin la anul să se scadă iar taxele, că anul acesta poate exista scuza ca bugetul fusese deja adoptat. Si totuși, nu se știa acest lucru când s-a dat legea micșorării taxelor pe venit!? Cine a dat legea nu a făcut niște calcule înainte!?

 • Aurora

  O piscina acoperita nu e in program! Nu e nici in Valcea,desi a fost mereu promisa in toate campaniile electorale. Cea de la Sofianu nu poate fi numita piscina. Sunt orase mult mai mici ca al nostru care dispun de piscina olimpica acoperita<Inotul se practica si iarna si sunt convinsa ca Primaria ar castiga mult mai mult decat a castigat cu alte initiative ,de exemplu spatiul acela de patinaj din centru.E adevarat ca e mai scump dar sunt convinsa ca merita.Cei care in weekend contribuie la profitul primariilor din Calimanesti,Caciulata ,Olanesti,ar face acelasi lucru si aici : Ar merge la inot! Puteti sa faceti sute de bretele ,de gardulete sau de pasaje florale ,daca nu va preocupa educatia cultura si dezvoltarea sanatoasa locuitorilor acestui frumos oras., ,,degeaba.! Si spun toate astea pentru ca o piscina nu e un moft ci o necesitate .O bretea in minus= o piscina ce ziceti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *