Aproximativ 500 de absolvenţi din anii anteriori înscrişi la examenul de Bacalaureat

Aproximativ 500 de absolvenţi de liceu din anii anteriori sunt înscrişi la această sesiune de Bacalaureat, a declarat  purtătorul de cuvânt al IŞJ Vâlcea, Isabela Ioniţă.

‘Numărul total al celor înscrişi la această sesiune de bacaluareat este de 3.523, din care din acest an sunt 2.925 de absolvenţi, restul provenind din seriile anterioare. În prima zi a examenului nu s-au înregistrat evenimente deosebite la acest examen. Pentru acest an în judeţ au fost organizate 12 centre de examinare: Liceul Tehnologic ‘Brătianu’ Drăgăşani, Liceul Tehnologic ‘Preda Buzescu’ Berbeşti, Colegiul de Silvicultură şi Protecţia Mediului, Liceul ‘C-tin Brâncoveanu’ Horezu, Liceul Tehnologic ‘Ferdinand I’, Liceul Tehnologic ‘Petrache Poenaru’ Bălceşti, Liceul Tehnologic ‘General Magheru’, Colegiul de Informatică Matei Basarab, Colegiul Gib Mihăescu Drăgăşani, Colegiul Mircea cel Bătrân, Colegiul Economic şi Colegiul Energetic. Lucrările elevilor vor fi evaluate în trei centre zonale: Seminarul Teologic ‘Sf. Nicolae’, Liceul Tehnologic ‘Oltchim’ şi Liceul Tehnologic ‘Henri Coandă”, a precizat Isabela Ioniţă.

Aceasta a adăugat că IŞJ speră ca Vâlcea să se plaseze tot în primele judeţe din ţară ca nivel de promovabilitate.

‘S-au organizat mai multe şedinţe de pregătire, în special la liceele de pe filiera tehnologică, acolo unde ştim că există cele mai multe probleme la examenul de bacalaureat. Sper ca în acest an, odată cu apariţia sau mai bine spus reînfiinţarea şcolilor profesionale, elevii absolvenţi ai claselor a VIII-a să înţeleagă diferenţa dintre a urma un liceu cu rigorile sale şi a învăţa o meserie. Sunt convinsă că în foarte scurt timp astfel, însemnând câţiva ani, vom avea alte rezultate la examenul de Bacalaureat’, a mai spus prof. Ioniţă. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *