Aproximativ 40 de militari acţionează pe A1 pentru deblocarea drumului

Aproximativ 40 de militari au intervenit cu transportoare autoamfibii blindate pe A1 Bucureşti – Piteşti pentru deszăpezirea drumului, anunţă MApN.
Potrivit sursei citate, se acţionează cu trei transportoare autoamfibii blindate şi două camioane cu tracţiune integrală.
Alţi 10 militari din structurile MApN au intervenit tot sâmbătă cu mai multe autospeciale în judeţele Argeş şi Vâlcea (localităţile Mădulari şi Şuşani) pentru a debloca căile de circulaţie şi a sprijini populaţia afectată de ninsori şi viscol. Cele două misiuni sunt realizate la solicitarea autorităţilor locale.
Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a dispus încă de vineri creşterea capacităţii de reacţie a tuturor subunităţilor de intervenţie pentru situaţii de urgenţă  în zonele ţării cu cod portocaliu.
În prezent, aproximativ 4.000 de militari, cu 650 de mijloace tehnice, sunt pregătiţi să intervină de urgenţă, la solicitarea autorităţilor publice locale şi centrale, în sprijinul populaţiei afectate de ninsori şi viscol.
În caz de nevoie, Ministerul Apărării Naţionale va interveni suplimentar cu alţi 4.000 de militari şi 530 de mijloace tehnice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *