Aproximativ 300 de terenuri din Racovița, pe unde va trece autostrada, nu au proprietari identificați

O situație delicată a survenit după efecturarea măsurătorilor terenurilor pe unde va trece autostrada în comuna Racovița, foarte multe astfel de parcele măsurate nu au proprietari identificați.

Potrivit autorităților, în hărțile finale, ale cadastriștilor, apar în jur de 300 de parcele cu proprietar neidentificat. Sau și mai rău este că după ce au fost trasate deja zone cu proprietari identificați, apare câte cineva cu acte care revendică suprapuneri de terenuri.

”Este o situație complicată iar noi nu putem elibera titluri acolo unde treburile sunt încurcate. Da, avem aproape 300 de terenuri cu propietar neidentificat. Iar aici în zonele de munte, sunt cazuri unde de 70 – 80 de ani nu au fost efectuate taxe de succesiune. Cele două zone pe unde vor trece și lotul 2 și lotul 3 au fost măsurate. Pot spune că lotul 3 este mult mai avansat în ceea ce privește identificarea proprietarilor. Și din câte am înțeles avem și pentru acest lot 3, un constructor care urmează să fie desemnat oficial”, susține primarul din Racovița, Narcis Iliescu.

Acesta este pregătit pentru șantierele care vor urma să înceapă în anii următori în localitate și spune că este încrezător în faptul că cele două mari lucrări de pe raza comunei dar mai ales după finalizarea autostrăzii, șansele economie ale Racoviței vor fi unele crescute.

”Este cert că nodul de la Cornet va fi unul foarte important pentru economia județului Vâlcea și aici vom putea vorbi chiar de un hub economic pentru Valea Oltului din care va avea de câștigat nu doar Țara Loviștei ci întreg județul. Noi avem pregătiri în lucru pentru a face din comuna Racovița o zonă atrăgătoare pentru investitori. De la amenajarea drumurilor, se lărgește cel județean, avem 11 străzi propuse pentru asfaltare pe Anghel Saligny, intenționăm să realizăm din bugetul local, un loc de joacă modern în centru și să reabilităm complet școala gimnazială”, mai adaugă edilul din Racovița.

Comuna vâlceană va fi un important nod rutier pe viitoarea autostrada Sibiu – Pitești, aici vor face joncțiunea loturile 2 și 3 și tot aici va fi descărcarea spre DN 7 (Valea Oltului)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *