Aproximativ 10.000 de vâlceni trebuie să-şi schimbe actele ca să poată vota duminică

Un număr de 10.000 de cetăţeni din judeţul Vâlcea nu au actele corespunzătoare pentru a putea vota duminică, iar un număr de 211 vâlceni au, potrivit articolului 71 din Cod Penal, a anunţat directorul Serviciului Judeţean de Evidenţă a Populaţiei, comisar şef, Ilie Ciontu.

‘Ca urmare a solicitării Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea de Date Personale Bucureşti, Direcţia de Evidenţă a Persoanelor Râmnicu Vâlcea şi-a modificat programul de lucru cu publicul în preziua şi în ziua alegerilor europarlamentare din 25 mai. Astfel, programul de la sediul Direcţiei este următorul: sâmbătă, 24 mai 2014 – primire documente între orele 08.00-16.00, iar duminică, 25 mai 2014 – primire documente între orele 08.00-18.00 şi eliberare documente între orele 08.00-21.00. Personalul nostru este pregătit ca la finele acestei săptămâni să rezolve în mod operativ toate solicitările privind eliberarea documentelor de identitate persoanelor cu drept de vot din municipiu’, a precizat Ciontu.

Acesta a spus că aşteaptă şi din partea administraţiile publice solicitări pentru a se deplasa cu echipa mobilă în teritoriu.

‘Avem, aşa cum mai mai spus, 10.000 de cetăţeni care trebuie să-şi schimbe actele pentru a putea vota duminică. Totodată, 211 cetăţeni au interdicţia de a-şi exercita acest drept, potrivit art.71 din Codul Penal. Aşteptăm din partea primarilor din localităţile vâlcene care ştiu că au mai multe cazuri sau comunităţi care nu au acte de identitate şi ne putem deplasa cu echipa mobilă. Noi am transmis AEP situaţia exactă cu numărul şi numele votanţilor’, a mai spus Ciontu.

În judeţul Vâlcea, sunt aproximativ 350.000 de cetăţeni cu drept de vot, din care 90.000 în municipiul Râmnicu Vâlcea. AGERPRE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *