Aproximativ 10.000 de vâlceni nu au acte de identitate pentru a vota pe 25 mai, potrivit SJEP

Aproximativ 10.000 de vâlceni nu au acte de identitate, fiind în imposibilitatea de a-şi exercita dreptul de vot pe 25 mai, a declarat  comisar Ilie Ciontu, director al Serviciului Judeţean de Evidenţă a Populaţiei.

‘Noi facem un apel la cei care nu au acte sau care au buletinul expirat să vină în aceste două săptămâni la noi şi să rezolve problema. În această situaţie sunt aproximativ 10.000 de vâlceni care, dacă nu îşi rezolvă probleme cu actele de identitate, nu-şi vor putea exercita dreptul constituţional de vot la alegerile europarlamentare. Dacă suntem solicitaţi, putem merge noi la acele comunităţi, se poate vorbi cu administraţiile publice locale şi putem să facem o acţiune în acest sens. Pe 24 şi 25 mai vom avea program prelungit până la ora 21, cu dotările actuale se poate elibera rapid o carte de identitate’, a precizat Ciontu.

Acesta a adăugat că populaţia judeţul Vâlcea este, în prezent, de 406.309 persoane.

‘Am convingerea că datele noastre sunt cele exacte, nu ştiu ce date are INS sau AEP. Acest număr include şi cetăţenii care sunt plecaţi la muncă în străinătate, fie de o lună, fie de mai bine de 1 an. Nu vreau să comentez nimic, dar cifrele aruncate pe piaţă, că Vâlcea ar avea 350 de mii sau mai puţin, sunt eronate sau sunt, în cel mai fericit caz, estimări şi nu date exacte’, a mai spus Ciontu. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *