Aproape 900 de metri de galerii pe lotul 4 al Autostrăzii Sibiu – Pitești; se sapă 4 metri pe zi în medie

Lucrările avansează la primul tunel forat în stâncă pe viitoarea autostradă Sibiu-Pitești. Constructorul folosește o tehnologie modernă și a ajuns la un stadiu de aproximativ 40 la sută pe ambele fire.

Tunelul este format din două galerii separate, denumite simbolic Daniela și Alina, după numele doamnelor manager de proiect. Drumul de mare viteză, care ar urma să traverseze munții, va avea 123 de kilometri, însă pentru moment se circulă doar pe 13.

Tunelul Daniela este pe direcția Sibiu-Pitești, iar Alina pe Pitești – Sibiu. Galeriile au aceeși lungime, iar antreprenorul a forat până acum 855 de metri pe ambele fire.

Constantin Cârstou, inginer responsabil de asigurarea calității: „Pe Sibiu–Pitești suntem mai avansați, în termeni de șantier pe Daniela suntem mai avansați, avem 491 de metri, aici am avut provocarea cu zona de nisip fin. Pe Alina lucrările merg foarte bine, zona de teren este o rocă, nu este o rocă tare și se merge bine. Deocamantă avansul este de 4 metri la 24 de ore”.

Cele două galerii, Daniela și Alina, au fost botezate după doamnele care sunt manager de proiect. La final, denumirea oficială va fi Tunelul Curtea de Argeș.

3 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *