Aproape 3.500 de turiști au fost cazați la Măciuca pe primele 7 luni ale anului
Așadar, un număr de 3.483 de turiști s-au cazat la Măciuca pe primele 7 luni ale anului, cu 500 mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut. Iar aproape jumătate dintre aceștia au fost turiști străini ceea ce face din localitatea vâlceană, cea mai câutată destinație boutique din județ.
”Nu cred că mai este nimic de adăugat, faptul că nu scade sub 500 numărul de turiști lunar, fiind net în creștere față de anul trecut, argumentează că există un potențial turistic și în această parte de județ, în sud. De altfel există mai multe intenții în localitate de a fi dezvoltate noi concepte turistice. Oferta este una variată, de la cazări în conace, drumeții, crame, turism cinegetic”, spune primarul Mugur Mărcoianu.
Acesta spune că numărul investitorilor este în creștere, recent, o nouă suprafață de teren a fost concesionată, ceea ce va dimensiona bugetul local.
În ceea ce privește investițiile edilitare, Mărcoianu susține că problema canalizării a fost rezolvată, o problemă care trena după ce localitatea fusese eliminată din masterplanul ADI APA.
Astfel, în zonele unde relieful permite, prin Anghel Saligny se va înființa un serviciu clasic de canalizare, cu stație de epurare, SPA-uri, conducte colectoare. În schimb, din cauza unui relief deluros, multe sate fiind așezate pe coline, sistemul clasic cu pompe ar fi fost unul costisitor, atât ca deviz la etapa de implementare dar și în etapa de exploatare. De aceeea, s-a apelat prin PNRR, la o rețea de colectare, cu sisteme individuale, ecologice. Acestea vor fi în număr de 640.
Așadar problema canalizării va fi rezolvată în Măciuca. Urmează și problema energectică, în localitate va fi construit un parc fotovoltaic, necesar asigurării costurile publice cu energia electrică.