Apel către oamenii cu stare care doresc să investească într-o grădiniţă la Făureşti, pentru ca micuţii să aibă la toamnă unde merge

Poate nu e târziu să vedem cine poate să sprijini autorităţile locale pentru a reface o grădiniţa care a ars în această primăvară, în comuna Făureşti. Bugetul primăriei nu poate afec faţă acestor cheltuieli care sunt necesare pentru ca micuţii să aibă în toamnă unde să înveţe.

Primăria Făureşti caută soluţii de urgenţă pentru a reabilita grădiniţa care a ars luna trecută, copiii fiind nevoiţi de atunci, să facă navetă spre o altă locaţie. din alt sat, supradimensionând numărul de preşcolari într-o grupă.

S-au încercat toate variantele dar au fost numai promisiuni. Rămâne ca oamenii care au potenţial şi doinţa de a investi să o facă.

„Situaţia este disperată efectiv. Potrivit calculelelor noastre, suma necesară pentru a reabilita grădiniţa se ridică la 3 miliarde de lei vechi. Noi nu dispunem de această sumă. De aceea încercăm toate soluţiile, apelăm la guvern, la consiliul judeţean, axe europene, la firme, la fundaţii, la orice ONG care poate sprijini efortul educaţional şi da o mână de ajutor. Este un S.O.S. pentru micuţii noştri, să avem din nouă grădiniţă. Nu mai spunem de bibliotecă. Oricine ne poate ajuta, noi le mulţumim anticipat”, spune primarul Marius Irimia.

În luna martie o clădire multifuncţională, în care funcţiona în principal o grădiniţă cu peste 15 copii, Biblioteca cu peste 4000 de volume, două spații sociale şi un punct sanitar, a fost cuprinsă de flăcări, incendiul distrugând acoperiş, tencuială, făcând instituţia nefuncţională.

Intervenţia promptă a autorităţilor a dus la salvarea bunurilor şi la o limitare a pagubelor.

Cu toate acestea refacerea clădirii se ridică la aproximativ 300.000 de lei, sumă de care Primăria Făureşti nu dispune.  În acest sens, primarul Marius Irimia face un apel la orice sprijin care poate fi oferit în folosul micuţilor din localitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *