Anul trecut, 10 case vechi au fost cumpărate în comuna aşezată în mijlocul munţilor – Boişoara

Doar anul trecut nu mai puţin de 10 case au fost cumpărate în comuna lovişteană Boişoara. Principalii cumpărători sunt bucureşteni, doljeni, teleormăneni, oameni care, spune primarul Mihai Săndulache, s-au îndrăgostit de Munţii Vâlcii.

“Nu au preţuri mari, sunt case vechi, tradiţionale, de munte, case care se află în zone frumoase, sub pădure, lângă izvoare, pe coama muntelui. Case boişorene unde nu mai locuia nimeni iar moştenitorii au vrut să le vândă pentru a nu se distruge. Una din familiile care recent au achiziţionat o casă vine de cel puţin 5 ani, cu rulota aici în Ţara Loviştei.  S-au îndrăgostit de zonă şi au prins această oportunitate. Pentru noi este foarte bine că zona se repopulează. Dacă şi Consiliul Judeţean va investi în refacerea acestui drum loviştean, sunt convins că cererea de case aici va fi una din ce în ce mai mare”, spune primarul Mihai Săndulache.

Cea mai frumoasă cetatea a Vâlcii, comuna Boişoara, minunea montană cu 3 sate, spânzurate pe creste montane,  vatra păstorilor de sub Făgăraş, se doreşte descoperită şi aşezată acolo pe piedestal. Pentru că la Boişoara este adunat la un loc Ardealul, Moţii din Alba, Oltenia de Munte, Loviştea cumanilor, un uriaş zăcământ de românesc, compoziţia care acolo sus, în căldarea munţilor îţi taie respiraţia.

La Boişoara, comuna de dincolo de munţi, gardată din toate părţile de culmile Făgăraşilor se află Edenul, un loc pe care nu ai cum să nu-l iubeşti, să nu te farmece. Este cea mai frumoasă comună a Vâlcii, dispusă pe munte, dantelăria celui mai sfânt loc al Ţării Româneşti.

Aici s-a născut veşnicia, într-un colţ de ţară nedescoperit de nimeni. Boişoara este Ardeal şi Oltenie, Munte şi Cer, natură şi paradis, este locul de unde niciodată nu poţi să pleci trist, unde aminitirile urâte se şterg, unde renaşti.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *