Anul ăsta vom circula pe un nou drum între Roești și Pesceana, pe sub Cotoșmanu

Potrivit primarului Gheorghe Drăghici, pe harta județului Vâlcea va apărea un nou drum care va scurta distanța cu cel puțin 20 de km între Roești și Pesceana.

”Odată cu schimbarea vremii care să permită asfaltarea, va fi reluată lucrarea de la DC 112, drumul care ne leagă de comuna Pesceana, un drum de legătură care evită astfel ruta prin Popești, între cele două comune. De fapt, în prezent, asta contează acum, timpul și cât mai multe drumuri de acces între localități. Asta se traduce în economie, în tranzit rapid de mărfuri, în navetă zilnică mai condesată ca timp și nu în ultimul rând apropierea între familii”, spune primarul Drăghici

Drumul de aproximativ 8 km este o investiție realizată printr-un parteneriat între Roești și Pesceană, finanțat prin PNDL2 și trece pe sub culmea subcarpatică a Cotoșmanului. Momentan a fost realizat terasamentul și podul care se află chiar pe granița celor două comune.

Drumul mai este cunoscut și drept drumul haiducilor, dat fiind faptul că în legendele zonei era drumul pe care se retrăgeau haiducii în secolele XVII și XVIII și totodată era și drumul transhumanței, folosit de păstorii care coborau de la munte spre șes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *