Anul 2025, pariul economic al comunei Făurești
Vechi centru al industrie extractive, comuna Făurești este în situația de a căută o definiție economică, pe viitor. Cu venituri proprii de 730 mii lei, de peste 3 ori mai mari decât în 2022 când erau 232 mii lei, Marius Irimia spune că este nevoie de investitori privați, astfel încât localitatea să ajungă una autonom financiar.
”Am fost un centru al industriei petroliere. Multă vreme economia localității noastre a mers pe acest culoar. Care din păcate s-a restrâns foarte mult în ultimii ani. Acum a rămas agricultura. Dar ne păstrăm optimismul. Avem discuții avansate cu un mare investitor privat și să sperăm că lucrurile se vor concretiza și atunci altfel vor sta lucrurile pentru comuna noastră și pentru întreaga regiune. Suntem într-un program economic prin care se vor finanța de mici afaceri în Făurești. De altfel toată această zonă riverană drumului județean va fi deschis afacerilor. Anul acesta a fost implementat un proiect integrat care cuprinde extindere sistem alimentare cu apă potabilă și canalizare pe o distanță de 12 kilometri. Concomitent cu acesta avem și proiect care vizează asfaltarea a altor drumuri dar și reabilitarea și, implicit, modernizarea unei grădinițe și a unui cămin cultural. Se finalizează sala polivalentă și avem un parc fotovoltaic care va fi amenajat anul viitor. Sunt investiții și proiecte publice. Care pot genera sau stimula eventuali oameni de afaceri să vină aici”, spune Marius Irimia.
Făurești se află astfel în antecamera unei dezvoltări economice de durată. O reușită a investițiilor private care se prefigurează a se produce aici, ar schimba cu totul nu doar bugetul de venituri al localității dar ar avea consecințe durabile pentru economia județului Vâlcea.
Aici, rolul administrației publice locale este unul determinant. Viitorul va demonstra dacă pariul economic de la Făurești va da rezultate la finalul anului 2025