Anul 2024 la Runcu se tranduce prin implementarea rețelelor de apă și canalizare, contract semnat în decembrie

Pentru anul 2024, comuna Runcu va beneficia de cel mai mare proiect din ultimii ani și anume înființarea rețelei de canalizare precum și extinderea rețelei de apă, astfel încât la finalul proiectului, procentul gospodăriilor racordate la cele două utilități va depăși peste 60%.

”Sunt două utilități extrem de necesare localității, mai ales că în ultimii ani există o creștere substanțială a autorizațiilor pentru case, a tranzacțiilor cu terenuri, numărul celor care devine rezidenți în Runcu este de la an la an mai mare. Și toți cei care vin sunt interesați de existența utilităților. Proiectul vine la pachet cu realizarea branșamentelor până la limita proprietății. Așadar anul 2024 înseamnă un an al unora dintre cele mai importante proiecte de utilități din comuna noastră”, spune primarul Vasile Stoica, după ce a semnat la Ministerul Dezvoltării, proiectul finanțat prin Programul Național Anghel Saligny.

Toată comuna cu satele ei se află în mijloc de păduri, nu se ajunge altfel aici decât traversând pădurile de fag care umplu toate culmile estice ale județului Vâlcea. Poate și de aceea aici verile sunt mai răcoroase iar iernile sunt blânde dar încărcate de zăpadă.

Este cum s-ar spune o comună ideală, o localitate de unde se vede absolut superb panorama Lacului Râmnicu Vâlcea precum și a municipiului. În ultimii ani, Runcu a fost descoperită nu doar de vâlceni dar și locuitori din capitală, din Sibiu, din Argeș, Olt sau Craiova care au venit să-și ridice aici o locuință.

De altfel toate eforturile administrației Stoica au fost menite în a consolida infrastructura comunei pentru a deveni atractivă celor care doresc să-și construiască o casă de vacanță sau o locuință în Runcu.

Runcu este prin urmare cea mai bună destinație pentru cei care doresc să se mute foarte aproape de municipiu dar într-un cadru natural unic, pentru cei care vor să reseteze stilul de viață, pentru a o lua de la capăt, pentru a se îngriji de propria sănătate, pentru o viață liniștită.

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *