Anul 2024 la Horezu înseamnă investiții publice de aproximativ 100 de milioane de euro

Investitii care se traduc prin realizarea variantei de ocolire a orașului și nu în ultimul rând aducerea energiei electrice sus la Vârful Romani, investiții ale CNAIR și ale CEZ, unde primarul Nicolae Sărdărescu a făcut diligențe în ultimii 3 ani.

În ceea ce pivește varianta de ocolire a orașului Horezu, un sprijin consistent a venit și din partea deputatului USR care a reușit atunci să pună cu prioritate la Ministerul Transporturilor condus de Drulă acest proiect, pentru care Nae Sărdărescu pregătise un memoriu.

Această lucrarea se află deja în licitație și sunt mari șanse ca în 2024 să intre în execuție. Tot atunci va începe și implementarea proiectului de a duce rețeaua de eneregie electrică în microstațiunea montană Vârful lui România.

Așadar ambele investiții se apropie de 100 de milioane de euro.

Primăria Horezu așteaptă și un răspuns favorabil în cazul înființării rețelelor de gaaze naturale, o altă investiție majoră în orașul stațiune.

Pe lângă acestei trei mari proiecte anul viitor, orașul Horezu își va înființa Serviciul Public de Transport în comun, odată cu achiziția autobuzelor electrice. Prin PNRR. Și tot prin acest program se vor construi primele 5 blocuri în Horezu, primele după 34 de ani.

Zona Metroplitană Horezu își propune să devină al doilea pol economic de dezvoltare în județul Vâlcea, după cum susține primarul Nicolae Sărdărescu.

”Este un pas făcut pentru a consacra această zonă, aflată în plin proces de dezvoltare. Toate cele trei localități au punct comun, la nivel de turism, au zone predispuse la investiții, au potențial de creștere și pot categoric deveni al doilea motor urban și economic al Vâlcii. Vom gândi proiecte de dezvoltare împreună, ne axăm pe atragerea de cât mai multe fonduri europene, pentru a diversifica oferta locurilor de muncă, numărul locurilor de muncă, atragerea de populație și peste 1000 de agenți economici în zonă”, spune primarul din Horezu.

Cu peste 6,86 milioane lei  (998 lei per capita) și o populație oficială de aproximativ 7000 de locuitori, orașul devenit stațiune de interes național, ocupă locul 4 în Vâlcea, ca PIB și este al treilea cel mai dezvoltat oraș din județ.

 

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *