Anul 2023 în Dănicei aduce drumuri noi asfaltate și probabil o nouă legătură cu județul Vâlcea

Cu aproape 700 de mii lei (353), venituri estimate pe anul 2022, duble față de anul trecut și cu aproximativ 1.800 de locuitori, localitatea Dănicei consideră că pomicultura, mica industrie pot spori veniturile proprii ale comunei în anii care urmează.

Una din cele mai întinse localități din Vâlcea, cu 14 sate componente nu are, paradoxal, o legătură directă cu județul Vâlcea, o legătură rutieră cu municipiul, orice drum spre capitala de județ, fiind fie prin Argeș, fie prin Olt.

Vorbind de Dănicei, despre  pe o întindere de circa 2900 de hectare cu  sate care, acum, beneficiază de utilități, precum drumuri asfaltate, iluminat public, interenet, apă sau canalizare, iar în viitor un centru social, târg comunal, un cămin cultural nou, sediu primărie. Adică, o administrație care, în ciuda izolării de județ, a reușit să atragă fonduri, atât guvernamentale cât și europene pentru a aduce localitatea la standarde de viață decente pentru cetățeni.

Anul 2023 aduce astfel noi investitii în conuna Dănicei, drumuri noi, extinderi de utilități, căminul cultural și un nou sediu pentru primărie. Prin PNRR urmează să fie dotată școala gimnazială cu mobilier, laboratoare de informatică.

”Cred că odată cu finalizarea și drumului de legătură directă cu județul Vâlcea care se va face și beneficiind și de faptul că avem legături cu Argeș și Olt, comuna Dănicei va exploata aceste avantaje și va deveni una atractivă pentru investitori. Avem câțiva investitori deja prezenți aici și care ajută cu locuri de muncă, credem că vor veni și alții odată cu implementarea investițiilor noastre în infrastructură. Căutăm orice resursă care poate aduce venituri. Proiecte europene, guvernamentale, granturi, CNI. Investim pentru a crește nivelul de confort al locuitorilor”, spune Dumitru Pirneci, primarul din Dănicei

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *