Anul 2019 a fost anul decisiv al urbanizării Păuşeşti Măglaşi

Măglaşii sunt un mic orăşel cu o mică industrie, cu multe case noi, cu drumuri care duc spre pădure, cu miros de fân cosit pe dealuri. Măglaşii au fost de altfel primii lucrători cu simbrie la ocnele de sare. Erau plătiţi funcţie de „măglaşă”, unitate de măsură folosită pentru a cântări sare pe care minerii o extrăgeau.

Păuşeşti Măglaşi se întinde pe este pe axa care vine dinspre Stoeneşti, dinspre Râmnic şi de sub muntele Căpăţânii, o localitate unde este multă linişte, unde stelele sunt curbate pe cer şi unde oamenii au în ADN-ul lor sacrificiul celor care au vrut să aşeze aici, poezia vieţii lor, pentru că, într-un colţ al casei aveau icoana şi în alt colţ bulgărele de sare.

Anul 2019 este un nou punct de referinţă aici la Păuşeşti. În acest an lucrează la reabilitarea Şcolii Valea Cheii, un proiect de 700 milioane de lei vechi, proiect finanţat prin PNDL. Tot în anul 2019 a demarat obiectivul de investiţii „Refacere pod peste pârâul Olăneşti, punctul Pietrari”.

Unul dintre cele mai ample proiecte din Păuşeşti Măglaşi este Centrul Cultural al localităţii unde vor funcţiona un muzeu al comunei, o sală de fitness, de mişcare pentru tineret, o sală de film.

În 2019, primarul Alexandru Dediu a semnat contractul de finanţare la proiectul „Centru de zi şi unitate de îngrijire la domiciliu”. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă dezvoltarea unui sistem integrat de servicii sociale pentru persoane care au împlinit vârsta de 65 ani, în funcţie de nevoile sociale identificate, cu scopul prioritar de susţinere a funcţionalităţii sociale a beneficiarilor în mediul propriu de viaţa, familial şi comunitar, care să ofere condiţii optime pentru desfăşurarea activităților ce ţin de reabilitare şi recuperare neuropsihică, consiliere psihosocială şi informare, socializare şi petrecerea timpului liber, terapii de recuperare şi relaxare, asistenţă şi suport pentru familia persoanei vârstnice,  îngrijiri de specialitate la domiciliu, ajutor pentru realizarea activităţilor de baza ale vieţii zilnice.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *