Ansamblul Rezidenţial Central – cel mai modern şi cochet centru imobiliar al Râmnicului

Piața imobiliară din Râmnicu Vâlcea a cunoscut o creștere considerabilă în ultimii ani, municipiul fiind deja printre primele 10 oraşe ca ritm de dezvoltare. Asta se datoarează unei dinamici a industriilor de servicii care au înlocuit treptat industria grea care a fost singura locomotivă dar şi un factor de stagnare pentru 2 decenii.

Astfel o consecintă a dezvoltării oraşului se reflectă în industria imobiliară, în Râmnicu Vâlcea asistăm la o redresare importantă a acestui domeniu, pentru că specialiștii în domeniul construcțiilor au planuri mari în ceea ce privește acest oraș. Bulevardul Dem Rădulescu s-a dezvoltat încă de la începutul acestui an, zona Kaufland are, practic, o nouă înfățișare, mulțumită construirii unui nou bulevard și a proiectului pentru un nou supermarket, iar în anii următori se estimează apariția mai multor clădiri noi pentru birouri în zona Libertății.

Mai mult decât atât, locuitorii orașului și-au făcut planuri mari, existând o cerere mare în ceea ce privește construcția de noi case și amenajarea terenurilor din zona metropolitană. Trendul este, așadar, unul bun și promițător.

Dacă în orașe în plină expansiune prețurile pentru un metru pătrat au tot crescut cu fiecare an care a trecut, în Râmnicu Vâlcea putem vorbi doar de un ritm în plină dezvoltare al tranzacționării, nicidecum de o scumpire a locuințelor.

Analiștii imobiliari au observat un flux crescut de cerințe în Râmnicu Vâlcea pentru apartamente cu un cost de până la 40.000 de euro, situate la etajele 1, 2 sau 3, pe care le-au achiziționat cu un ajutor primit de la bancă, prin programul de creditare de Prima Casă.

Vâlcenii au fost interesați de zona Kaufland, unde se află un cartier rezidențial nou care le pune la dispoziție suprafețe utile generoase de până la 120 de metri pătrați. Majoritatea celor dispuși să investească în domeniul imobiliar și-au îndreptat atenția către acest ansamblul rezidențial datorită poziţionării acestua foarte aproape de instituţiile publice, de zonele de birouri şi de această dată foarte aproape de cea de a doua cale de tranzit a Râmnicului cu ieşire spre Bucureşti.

Ansamblul Rezidenţial Central se află astfel pe prelungirea Bulevardul Tineretului, unde deja a început lucrul la viitorul nod rutier care va facilita tranzitul spre Bucureşti şi Sibiu cu ieşire spre centură.

De altfel acest ansamblu include şi primele blocuri turn din Râmnic care au 14 etaje, astfel oferă şi o panorama excelentă oraşului şi dealurilor din jur. În acest moment, 65% din apartamente sunt vândute iar planurile lui Romeo Iliescu pentru anul 2019 prevăd construcţia unui al 3-lea bloc turn în acest complex.

Ansamblul Rezidenţial Central se află în apropierea a 2 centre comerciale (unul în construcţie) pe faleza râului Olăneşti, la 5 minute de mers pe jos de kilometru 0 al municipiului, riveran Bulevardului care duce spre centura Râmnicului, facilitând accesul sore şi dinspre Bucureşti şi Sibiu.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *