Anghelescu confirmă că a fost o opțiune bună pentru dezvoltarea comunei Mateești

Ilie Cosmin Anghelescu, primarul din Mateești confirmă deja în doar 5 luni de mandat că este edilul de care avea nevoie localitatea pentru a se dezvolta. Este primarul care a reușit să consolideze o majoritate absolută în Consiliul Local și să învingă orgolii sau ideologii politice.
De exemplu bugetul pe anuil 2021 a fost votat în doar 20 de minute de absolut toți consilierii prezenți.
”Veniturile bugetului sunt constituite din taxe și impozite locale, aproximativ egale cu cele de anul trecut, subvenții de la Consiliul Județean, precum și sume provenite de la bugetul consolidat al statului. În urma propunerilor și sugestiilor locuitorilor pe lângă cheltuielile administrației locale, au fost propuse și aprobate cheltuieli importante pentru investiții, precum: modernizare drumuri locale în comuna Mateești, construirea podurilor de la Honcioiu,  Titi Negrea, Vlăduțești și Iriștea, precum și a altor podețe și punți pietonale, continuarea lucrărilor la reteaua de canalizare și la terenul sintetic din satul Turcești, reabilitarea rețelei de electricitate, introducerea rețelei de alimentare cu gaze naturale, reabilitarea dispensarului uman, studii de fezabilitate și proiecte tehnice pentru extinderea rețelei de alimentare cu apă, realizare baza sportivă si sala de sport mutlifunctională in satul Mateesti, dar și lucrări de modernizare a unor infrastructuri comunale locale. Totodată, au fost aprobate și înființarea unui ansamblu folcloric și susținerea echipei de fotbal înființată în localitatea Mateești. Acestea sunt doar o parte a cheltuielilor pe care ni le-am propus, urmând ca până la sfârșitul anului să prevedem și alte investiții necesare. Pe această cale țin să le mulțumesc consilierilor locali pentru votul acordat și pentru buna desfășurare a ședinței, care a durat 20 de minute”, spune Anghelescu.
De altfel în ajunul Sărbătorilor Pascale a fost deja asfaltat DC Meia -Lespedea (1 km) plus  lucrări de terasamente și rigole
Iar odată cu încălzirea vremii, acțiunile specifice curățeniei de primăvară au fost demarate și în satul Turcesti. În acest scop, serviciul de salubritate de pe raza comunei, împreună cu beneficiarii legii 416, au efectuat actiuni de curățenie pe domeniul public. Primarul face apel la cetățenii satului Turcesti să păstreze curățenia și să respecte munca depusă primărie, astfel încât Turcestiul să fie permanent un sat curat, frumoas si apreciat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *