Angajaţii Primăriei Stoileşti şi primarul execută lucrări de infrastructură în localitate

În Săptămâna Patimilor, după ce în ultima perioada ploile şi vremea rea au distrus, făcând impractibilă aleea spre cimitirul din satul Geamăna, primarul Florin ionescu din comuna Stoileşti au luat o decizie suprinzătoare.

 „Cărarea de acces spre cimitir era pur şi simplu de necirculat. Oamenii din zonă au insistat să facem ceva acolo. Ce puteam face din scurt? Să nivelăm, să punem piatră, ar fi fost ceva provizoriu şi nu ar fi ţinut mult. Să angajezi o firmă pentru aşa ceva? Era prea lungă procedura şi costisitoare. Atunci am propus angajaţilor ca, după program, să facem noi lucrarea. Şi iată că avem o alee betonată, de 130 de metri lungime, unde am lucrat toţi, şi eu şi vicele şi angajaţii din primărie”, spune Florin Ionescu.

De altfel angajaţii primăriei au mai fost angrenaţi în activităţi civice, cele mai recente fiind distribuirea din donaţii, a pachetelor pentru 120 de familii nevoiaşe, de vârstnici care nu au susţinători sau familiilor cu venituri modeste.

„Simţul civic există, nu pot să spun dacă e mai puternic în mediul rural, dar am simţit la oameni multă dăruire în aceste săptămâni şi dorinţa de a face bine pentru comunitate, de a ţine departe nenorocirile de noi. Şi cei care au fost izolaţi, mai sunt la ora asta 18, pot spune că au fost oameni care au înţeles să fie responsabili. În privinţa Sărbătorilor Pascale, eu personal sunt delagat să merg la Râmnic, la Arhiepiscopie, de unde voi lua Lumina Sfântă şi o voi oferi preoţilor din Stoileşti. Aceştia vor merge apoi pe uliţele principale şi enoriaşii care vor aştepta la porţi o vor primi”, spune edilul.

În perioada ulterioară Paştelui, vor fi asfaltate drumul comuna 39 din satul Geamăna, în lungime de 1,3 km şi drumul din satul Malu, în lungime de 700 de metri. Ambele lucrări se fac cu finanţare de la bugetul local.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *