Andrei Ponta trimis de tatăl său să înveţe limba chineză

Premierul Victor Ponta a afirmat, vineri, la inaugurarea Institutului Confucius din Bucureşti, că îl va trimite pe fiul său Andrei la acest Institut să înveţe limba chineză.
“După ce nu voi maI fi prim-ministru, ca să nu fie conflict de interese, sper să îl trimit şi pe Andrei Ponta la Institutul Confucius. Am fost la Beijing şi, în discuţia pe care am avut-o cu preşedintele, am menţionat că Andrei vrea să înveţe şi el limba chineză. Mi-a spus că asta înseamnă că este un băiat deştept şi că şi preşedintele Obama i-a spus despre fiica sa că învaţă limba chineză”, a spus primul-ministru.
Anunţul premierului român a fost apreciat de ambasadorul Republicii Chineze la Bucureşti, Huo Yuzhen, care şi-a exprimat că speranţa că şi alţi copii din România vor avea astfel interesul de a învăţa limba chineză.
Premierul Victor Ponta a participat la inaugurarea Institutului Confucius, o organizaţie creată în parteneriat cu Universitatea de Studii Politice şi Juridice din Beijing. Alături de premierul român la eveniment au fost prezenţi ambasadorul Republicii Chineze la Bucureşti, Huo Yuzhen, ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, rectorul Universităţii Bucureşti, Eugen Dumitru, dar şi rectorul Universităţii de Studii Politice şi Juridice din Beijing, Huang Jin. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *