Andrei Gheorghiu: Prin fonduri europene, modernizăm transportul public în Râmnicu Vâlcea

Viceprimarul Andrei Gheorghiu spune că programul verde în Râmnicu Vâlcea continuă, următorii ani, toate investițiile care se vor derula în municipiu vor urmări această țintă- oraș verde, calitatea vieții, standarde și confort pentru locuitori.
 Astăzi a fost semnat contractul de achiziţie pentru un lot de 16 autobuze de tip Otokar Kent C CNG, ce urmează să intre în reţeaua de transport urban de călători din municipiu, în baza proiectului cu finanţare europeană “Alinierea Parcului ETA S.A la cerinţele dezvoltării durabile” iniţiat de Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea. Valoarea contractului este de 18.559.200 lei ( fără TVA ).
 Noile autobuze îndeplinesc toate criteriile transportului urban modern, au o capacitate maximă de 101 pasageri (podelele joase şi rampele de acces facilitează îmbarcarea sau debarcarea), au costuri de operare reduse, iar pentru confortul şi siguranţa pasagerilor sunt echipate cu cele mai noi dispozitive tehnologice şi de comunicaţii. Sunt definite de către constructor – Asocierea OTOKAR EUROPE Filiala Bucureşti SRL si OTOKAR OTOMOTIV VE SAVUNMA SANAYI A.S. drept ”Alternativa verde”, contribuind nu doar la fluidizarea și modernizarea transportului în comun, ci și la reducerea poluării, ca urmare a motorizării pe bază de gaz natural comprimat.
 În cadrul aceluiaşi proiect se modernizează Autobaza ETA SA de pe strada Depozitelor, prin lucrări de reabilitare termică, de amenajare, renovare și dotare, precum şi prin realizarea unei staţii de alimentare cu combustibili alternativi.
Compania municipală de transport de călători ETA SA este şi beneficiara proiectului cu fonduri europene ”Modernizarea staţiilor de îmbarcare/debarcare, echiparea mijloacelor de transport în comun şi dezvoltarea unui centru utilat cu un sistem de management al traficului general in Municipiul Râmnicu Vâlcea” ce urmăreşte modernizarea celor 90 de staţii de călători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *