Andrei Gheorghiu: Învățământul universitar și cel de meserii la Râmnicu Vâlcea, priorități pentru USR
✅ Educația – Prioritatea Alianței USR-PLUS Vâlcea
🏫👩🏫👨🎓Cu cât o localitate are o forță de muncă mai numeroasă și mai bine pregătită, cu atât va fi mai atractivă pentru investitori și mediul de afaceri local. Întărirea sectorului educațional are deci o importanță capitală. Investițiile în infrastructura de învățământ și implicarea în asigurarea unui management eficient al școlilor trebuie să se afle pe lista scurtă a priorităților în domeniul educațional. Principiul este simplu: cu cât avem mai multă grijă de oameni și de educația/pregătirea lor și a copiilor lor, cu atât aceștia vor fi mai productivi și prosperi – ceea ce este un lucru bun atât pentru ei, cât și pentru comunitatea locală.
🔷️🔶️Ce va face administrația locală sub mandatul Alianței USR-PLUS?
➡️Înființarea unei Academii de Inovare (nu neapărat la nivel de diplomă universitară), care să sprijine dezvoltarea tinerilor în IT, în tehnologii noi, prin acumularea de cunoștințe, astfel încât să poată munci apoi în Râmnicu Vâlcea.
➡️Va crește numărului de creșe și grădinițe în conformitate cu cererea înregistrată la nivel local, mai ales în zonele neacoperite (cartierele noi)
➡️Asigurarea faptului că școlile care acoperă ciclurile primar, gimnazial și liceal beneficiază de un management performant, lucru observabil în modul în care se prezintă infrastructura școlară și arată performanțele școlare
➡️Parteneriate locale pentru sectorul „after-school” – încurajarea sectorului privat să se dezvolte în această direcție
➡️Atenție deosebită pentru învățământul universitar și cel profesional prin încurajarea corelării cererii cu oferta de pe piața forței de muncă de la nivel local. Cum? Prin facilitarea de interacțiuni cât mai dese cu și între mediile universitar și de pregătire profesională și mediul de business; promovarea învățământului dual. Economia românească se va adapta din ce în ce mai mult la modelul economiei vest-europene, unde sectoarele dominante sunt: 1) transportul (automobile, subansamble auto, trenuri, avioane, camioane etc.); 2) electronicele (televizoare, mașini de spălat etc.); și 3) produsele chimice (detergenți, îngrășăminte, farmaceutice etc.). Aceasta înseamnă că trebuie să avem oameni bine pregătiți pe aceste domenii, implicit școli profesionale bine puse la punct.
➡️Crearea unui centru universitar la Râmnicu Vâlcea.
➡️Crearea unui Centru școlar pentru educație incluzivă în care copiii cu dizabilități din Râmnicu Vâlcea și jumătatea de nord a județului Vâlcea să aibă acces gratuit la terapie educationala complexă și integrată dar si la terapii specifice și de compensare.
🔊 E timpul sa dăm cetățenilor VOCE la Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea!