Andrei Gheorghiu: Dezvoltatorii imobiliari ar putea construi grădinițe, after school-uri, parcuri, strazi

Viceprimarul Andrei Gheorghiu spune că PUZ-uzurile nu vor mai fi aprobate decât cu dezbateri ample la care sa participe, arhitecți, istorici, specialiști în urbanism. Iar printre posibilele condiționări, Dezvoltatorii imobiliari ar putea să întoarcă ceva util comunității: creșe, grădinițe, after school-uri, parcuri, străzi, etc…

„Avand in vedere lipsa de experienta si anumite cerinte discretionare pentru constructorii care cer autorizatia PUZ, cerinte de bun simt, dar aplicate doar in anumite cazuri, tinand cont de faptul ca au fost dicutii ca aceste puzuri nici nu trebuie trecute prin consiliul local si pot fi aprobate prin semnatura primarului si faptul ca se afla a 4 oara pe ordinea de zi…. Propun retragerea de pe ordinea de zi pana la clarificarea situatiei.
Eu si colegii mei ne aflam la primul mandat, iar pregatirea noastra este in alte domenii, ca atare, va solicit sa organizam o intalnire cu toti consilierii locali, arhitectul sef si departamentele din primarie responsabile pentru a discuta serios o procedura privind solicitarile pe care le putem face, modalitatile de aprobare si actele necesare. Nu in ultimul rand, va rog si insist arhitectii din Ramnicu Valcea, sa vedem si vizunea lor asupra acordarii PUZurilor, cum vad ei planul urbanistic si investitiile de acest gen pentru comunitatea noastra.
Dragi colegi, nu ne impotrivim acestor investitii, doar ca au iesit atatea discutii incat dorim acordarea unui vot correct. Nu ne opunem investitorilor, sa fie clar. Dorim o mai buna comunicare si derularea unei procedure corecte, care momentan este usor ambigua si creaza senzatia ba a unor prieteni de casa, ba interese imobiliare. Va rog sa punem capat acestor discutii, sa ne intalnim, specialistii sa ne spuna in ce masura se modifica PUG ul prin acordarea acestor PUZuri. Va rog sa retrageti de pe ordinea de zi aceste proiecte, sa organizam sapt viitoare aceasta intalnire la care sa participe si cetatenii daca doresc sa vina la dezbatere, sa fim transparenti si deschisi dialogului, dar mai ales sa analizam corect informatia prin intermediul specialistilor.
Sa fie invitati arhitectii din oras si oamenii de cultura. acordarea PUZ ului pentru blocul de langa BRD si Lahovari(cu voturile PNL si PSD/PER) a creat revolta in randul istoricilor si oamenilor de cultura considerand ca nesocotim istoria acestui oras
Vreau doar sa ascultam fiecare voce, care are ceva de spus pe acest subiect”, a declarat, viceprimarul Gheorghiu, în cadrul ședinței de Consiliu Local.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *