Andrei Gheorghiu: Breteaua de legătură a Râmnicului cu Autostrada se poate realiza cu fonduri europene

Viceprimarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Andrei Gheorghiu, responsabil cu atragerea fondurilor europene, spune că se așteaptă elaborarea ghidurilor atât pentru exercițiul bugetar european 2021 – 2027 cât și ghidurile pentru Planul Național de Redresare și Reziliență.

”Ca o mică lămurire la început, asta a fost dezbaterea USRPLUS și în campanie și înainte, adică ideea că doar prin atragerea de fonduri europene unitățile administrative teritoriale se pot moderniza, pot progresa, pot dezvolta un întreg ansamblu de perspective care să stimuleze atrategerea de investitori și de populație în zonă. De populație calificată, care să aprecieze standardele de calitate a vieții oferite de un oraș sau o localitatea în genere. Așa am ajuns să am această responsabilitate în cadrul primăriei, unul dintre motive este și faptul că ministrul Fondurilor Europene este USR, așadar dialogul, cooperarea și sprijinul ar fi unul direct”, spune Gheorghiu.

Viceprimarul spune că și-a creionat deja un set de direcții privind atragerea fondurilor europene în Râmnicu Vâlcea și că, în principal acordă o prioritate Planului Național de Redresare și Reziliență, unde România beneficiază de 30 de miliarde de euro.

”Sunt fonduri care se vor aloca pentru digitalizare în administrație, exact tema noastră predilectă, temă care să eficientizeze nivelul de lucru în cadrul unei administrații locale. Este foarte important să renunțăm la hârtii, la dosariadă, să avem o viteză de lucru, o ordine, o eliminare de timp morți, un dialog direct cu cetățeanul, într-un cuvânt randamentul unei instituții publice trebuie crescut clar pe acest sector. Evident în sprijinul instituției care să fie conectată cu toate instituțiile din județ și centrale. Se asigură astfel o transparență totală în instituție. Aici PNRR-ul are un segment important de alocare fonduri”, menționează Gheorghiu.

Viceprimarul USR spune că printre proeictele care ar urma să aibă asigurată finanțare europeană se numără ”legăturile municipiilor cu axele europene de transport”, ceea ce la Râmnicu Vâlcea  însemnă exact mult discutata arteră care să lege orașul de Autostrada Sibiu-Pitești.

”Evident că în momentul apariției ghidurilor, asta este prima prioritate, conectarea Râmnicului la rețeaua Ten-T, reprezentată de Autostrada Sibiu-Pitești care trece la nici 20 de km, în prezent, de municipiul nostru. Prin accesarea de fonduri nu numai că o vom realiza dar poate vom identifica o rută mult mai directă și mai scurtă. Proiectele europene se alocă și pentru operatori regionali de transport și atunci ne putem gândi la ETA ca la un operator pe care să-l deschidem pe rute periurbane care să lege zona stațiunilor între ele. În orice caz misiunea mea și a echipei mele este concentrată strict pe atragerea a cât mai multe fonduri europene care să facă un upgrade municipiului nostru, să devină o casă confortabilă pentru cei care doresc să se mute sau să investească aici. Mediu curat, agrement, investitori privați, digitalizare, simplificarea vieții de zi cu zi, toate acestea se pot realiza”, conchide viceprimarul Andrei Gheorghiu.

Gheorghiu este responsabil cu întocmirea și atragerea de fonduri europene la Primăria Râmnicu Vâlcea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *