Andrei Gheorghiu: 24 ianuarie este momentul fondator al Romaniei moderne

Marcăm, astăzi, 162 de ani de la Unirea Principatelor Române Moldova și Țara Românească, unul dintre momentele importante din istoria poporului nostru. 24 ianuarie 1859 a reprezentat temelia statului român.

Unirea Principatelor reprezintă încheierea cu succes a procesului declanșat de Revoluția din 1848 și împlinirea idealurilor generației lui Kogălniceanu și Alecsandri, a lui Bălcescu și Cuza, a lui Rosetti și Magheru, a lui Heliade Rădulescu și Negri, a generației care a pus bazele României moderne. Iar modernizarea rapidă a României nu ar fi fost posibilă fără oameni cu idealuri mari, care au luptat pentru țara noastră.

Astăzi, România este un membru respectat al Uniunii Europene și un partener de încredere în cadrul Alianței Nord-Atlantice. Este șansa generației noastre să consolideze mecanismele politice și economice astfel încât România să aibă un rol tot mai puternic pe plan internațional, iar românii să fie mândri de țara lor.

La 162 de ani distanță de la acest moment istoric, avem acum șansa de a moderniza din temelii România. Suntem generația care va aduce schimbarea de care țara noastră are atât de mare nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *