Anca Boagiu: Consecința declarației premierului despre independența Kosovo – mitingul din Covasna

Prim-vicepreședintele PDL Anca Boagiu a afirmat că declarația premierului privind posibilitatea ca România să își schimbe poziția față de recunoașterea independenței Kosovo are consecințe în plan intern, o dovadă fiind mitingul organizat în Covasna pentru obținerea autonomiei așa-numitului Ținut secuiesc.

“Mai face o trăsnaie domnul Ponta și ne anunță că în 2015 va recunoaște independența Kosovo. Nu înțeleg în ce calitate a făcut această declarație, fiindcă este un premier, nu este șeful statului român. Înțeleg din această declarație că ne transmite că va candida la președinția României pentru că numai din această funcție pot fi făcute declarații pe politică externă. (…) Consecința unei astfel de declarații nesăbuite este recunoașterea independenței Ținutului Secuiesc. Este primul pas care se face. Consecința imediată este, iată, mitingul de astăzi (duminică—n.r.) în urma căruia se solicită din nou autonomia Ținutului Secuiesc”, a spus Anca Boagiu.

Premierul Victor Ponta i-a comunicat vicepreședintelui american Joe Biden, cu care s-a întâlnit marți la Washington, că din 2015 România ar putea să-și schimbe poziția cu privire la Kosovo, urmând să recunoască independența acesteia.

“Referitor la poziția României față de Kosovo, i-am spus că anul viitor nu se va întâmpla nimic’, dar din 2015 cred că România va fi alături de toate statele europene, pentru a avea o poziție coordonată cu partenerii noștri”, a afirmat Ponta. AGERPRES/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *