An prost pentru fetele noastre în confruntarea cu CSM București, a treia înfrângere în 2021

CSM București a învins SCM Rm. Vâlcea pentru a treia oară în 2021. În meciul retur din Liga Florilor, din cadrul etapei a 25-a, „tigroaicele” s-au impus destul de clar, cu scorul de 32-26.

În urma acestui rezultat, formația pregătită de Adrian Vasile a păstrat un avans de 9 puncte față de Minaur Baia Mare. Practic, echipa bucureșteană a ajuns la 3 zile distanță de titlu. Acesta poate fi cucerit după jocurile cu Măgura Cisnădie (sâmbătă) și U Cluj (duminică).

De partea cealaltă, SCM Rm. Vâlcea are șanse tot mai mici să termine pe locul 2, fiind la 4 puncte distanță de Minaur. Ambele formații mai au câte 5 meciuri la dispoziție.

Derby-ul CSM București – SCM Rm. Vâlcea de la Sf. Gheorghe a avut mai puțină sare și piper comparativ cu precedentele, având în vedere diferența de 10 puncte dintre cele două rivale. Orgoliile însă au rămas și fiecare tabără s-a străduit azi să dea tot ce are mai bun.

Ambele formații au ajuns la acest derby cu probleme de lot. Cristina Neagu și-a amânat însă operația la cartilaj, a ținut să intre și să-și ajute echipa să facă și ultimul pas dificil spre titlu. Iar căpitanul a făcut un alt meci mare, încheiat cu 10 goluri.

„Tigroiacele” au început putrrnic meciul, cu 4 goluri realizate în mai puțin de 4 minute (4-0). Vâlcencele au comis trei erori consecutive în atac, iar CSM le-a taxat pe faza a doua și contrataac. Startul ezitant l-a derminat pe Florentin Pera să ia time-out și să-și liniștească echipa. Timeout-ul a fost de bun augur, pentru că SCM a revenit apoi în joc. Marta Batinovic a ieșit în evidență între buturi, iar Kristina Liscevic a iuțit ritmul în atac și și-a pus colegele în valoare aproape la fiecare fază. Totodată, jucătoarea din Serbia a luat-o om la om pe Cristina Neagu, iar atacul echipei CSM nu a mai avut fluiditate. Egalitatea a fost restabilită în minutul 14 la scorul de 7-7. Vâlcea a preluat apoi și conducerea la 9-8 și 10-9, după două reușite de pivotului Elghaoui, respectiv Liscevic.

Adrian Vasile a schimbat portarul, iar decizia a fost inspirată. Denisa Dedu a prins două mingi, iar București a revenit din nou la conducere. Profitând și de de o eliminare a Kristinei Liscevic, CSM București a reușit o altă desprindere. Cristina Neagu și-a putut pune din nou brațul în valoare și a marcat un gol superb pentru 14-11. Vâlcea a încercat să rămână în meci, dar diferența de 4 goluri din startul partidei a fost înregistrată și la pauză (17-13). Liderul Ligii Florilor a avut o evoluție tot mai sigură.

În partea secundă, CSM București și-a făcut meciul mult mai ușor. Nu i-a mai dat nicio șansă rivalei să revină în meci, iar fiecare greșeală a adversarei a taxat-o prompt. În minutul 47, Cristina Neagu a marcat al 10-lea gol personal pentru 25-18, suficient pentru ca apoi să vină pe banca de rezerve. SCM nu s-a mai putut ridica la nivelul de altă dată, astfel că partida s-a îndreptat către un alt succes clar al echipei CSM București (32-26). Titlul „tigroaicelor” este tot mai aprope și absolut meritat după ce și-au învins clar rivalele care au încercat să le conteste supremația.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *