Ample lucrări de investiţii în comuna turistică Muereasca

Muereasca sau Răşinarii de Jos cum mai este definită comuna vâlceană de la nord de Râmnic, localitate traversată de Drumul Athosului are mai multe şantiere deschise, majoritatea însemnând investiţii masive în infrastructură, drumuri şi apă.

O comună unde casele sunt dispuse în cheile înguste râului cu acelaşi nume, vechiul râu al morilor de apă, locul unde s-au aşezat păstorii sibieni, se pregăteşte ca în viitor să devină o localitate turistică.

“Trebuie spus că în ultimii 10 ani, localitatea a devenit din ce în ce mai cunoscută la nivel naţional, asta graţie şi singurei mănăstiri athosite din România, Frăsinei dar şi pentru specificul ei aparte. Localitatea este una montană, dispusă între staţiunile Vâlcii şi destul de apropiată şi de municipiul Râmnicu Vâlcea dar are propria arhitectură”, spune primarul Ion Ungureanu.

De altfel începând din acest an, numărul spaţiilor de cazare din localitate începe să fie unul consistent, 3 pensiuni fiind deja în lucru. Localitatea are utilităţi, apa este deja în proces de racordare la gospodării iar administraţia Ungureanu lucrează la extinderea acesteia astfel incât toată comuna să fie racordată la apă.

“Pitorescul locului aduce cu sine şi o serie de dificultăţi. Am vorbit de canalizare şi drumul care chiar acum este în proces de asfaltare din fonduri guvernamentale, o lucrare foarte dificilă, acesta fiind paralel cu râul Muereasca şi cu un spaţiu carosabil la limită în foarte multe locuri. Dar se va asfalta şi este un fapt foarte bun, pentru că drumul este din ce în ce mai circulat. Noi căutăm soluţii prin care să facem legătura cu Olăneştii, pentru a evita astfel traseul prin Râmnicu Vâlcea”, mai adaugă edilul din Muereasca.

De altfel se lucrează chiar acum la drumul comunal care merge spre Olăneşti. Prima porţiune va fi asfaltată. Restul drumului este unul forestier şi se vor căuta soluţii pentru a uni cele două localităţi, avitându-se astfel 40 de km distanţa dintre Muereasca şi staţiunea vâlceană.

Primăria a reuşit balastarea drumului până la noua troiţă, un frumos monument ridicat în acest an, la limita dintre cele două comune.

Administraţia Muereasca a depus un nou proiect prin care doreşte asfaltarea tuturor drumurilor din comună şi dezvoltarea masivă a turismului în zonă.

Se mai poate adăuga că a crescut numărul celor care îşi construiesc case în Mueresca şi a celor care caută terenuri în zonă, localitatea, aşa cum am spus aflându-se la 20 de km de Râmnicu Vâlcea, pe drumul Athosului Românesc, spre Mănăstirea Frăsinei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *