Ample investiţii desfăşurate în Şirineasa în anul 2018

Şirineasa este în aceste zile un şantier imens, se asfaltează, se lucrează la poduri, rigole, o localitatea care are o dinamică extrem de mare. Drumul Judeţean este în plin proces de reabilitarea de la Ciorăşti până la Popeşti, având în vedere că traficul prin localitate este unul extrem de ridicat. În foarte scurt timp va începe reabilitarea celui de-al doilea drum judeţean spre Creţeni.

De altfel în ultimii 3 ani în Şirineasa s-au asflatat drumuri care niciodată nu fuseseră modernizate, s-au realizat podețe şi accese spre gospodării şi terenuri agricole. A fost introdus internetul, s-a reabilitat și modernizat sediul primăriei, iar pentru acest an sunt în curs de desfășurare alte patru mari proiecte, respectiv : construcția unui pod peste Luncavăț care leagă satele Ciorăști și Valea Alunișului ; asfaltarea DC 122 (Șirineasa-Slăvitești km 0+702-3+370), extindere clădire la Școala gimnazială cu clasele I-VIII, corpul A, eficientizarea și modernizarea iluminatului public și reabilitarea și dotarea căminului cultural.

„Lucrăm la infrastructura drumurilor asta inlcuzând şi poduri către sate care au fost multă vreme izolate, situate în zone extrem de frumoase care trebuie puse în valoare, cum ar fi Valea Nişului. Prioritar va rămâne curăţenia comunei, am plantat cordonul de tei de la stadion spre ieşire, unde au fost plutele care deveniseră un factor de risc şi în perioada următoare vom începe implementarea proiectelor care au primit finanţare pe OG 28 şi  amenajarea centrului civic″, spune primarul din Şirineasa Ion Bebe Streinu.

Mai mult, fostele active ale Oltchim sunt ofertate de un investitor care ar dori să construiască o fabrică de peleţi.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *