Amerindienii rude cu europenii? Potrivit ADN-ului unui copil e acum 24.000 de ani

Oamenii de ştiinţă care au cartografiat genomul unui băiat care a murit în Siberia în urmă cu 24.000 de ani au afirmat că rezultatele indică faptul că circa 30% din descendenţii nativilor americani ar putea proveni dintr-un trib străvechi înrudit cu europenii, potrivit unui studiu publicat în revista ştiinţifică Nature, informează vineri Ria Novosti.
Descoperirile ar putea aduce o nouă lumină asupra opiniei mult timp susţinută că populaţia nativă din America de Nord provine exclusiv din triburile siberiene având legătură cu populaţia actuală din estul Asiei, care au traversat gheţurile care legau Siberia de Alaska în timpul ultimei perioade glaciare.
Rămăşiţele unui băiat de patru ani au fost descoperite de arheologi sovietici în anii 1920, în apropierea satului Malta de-a lungul râului Belaya, şi au fost depozitate la Sankt Petersburg, fiind recent examinate de o echipă condusă de Eske Willerslev de la Universitatea din Copenhaga. Willerslev a extras ADN-ul din oase şi l-a analizat, în căutarea strămoşilor popoarelor din Asia de Est din care oamenii de ştiinţă cred că provin nativii americani.
”Am estimat că între 14% şi 38% dintre strămoşii amerindienilor ar fi putut avea ca origine genetică” această populaţie siberiană din paleolitic, scriu autorii studiului, coordonaţi de Eske Willerslev

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *