Amenajarea satului turistic pescăresc din Voiceşti ar putea începe în acest an

Acoperişuri din paie, culori vii şi plasele de pescuit care să decoreze pensiuni şi case de vacanţă, bărcuţe şi complexe de agrement…Acestea ar putea să decoreze în viitorul apropiat cel mai frumos sat turistic pescăresc din Vâlcea, la marginea Voiceştiului, pe malul lacului Strejeşti gardurile şi pereţii caselor din chirpici imită locuinţele vechi de 100 de ani ale locuitorilor Deltei.

În viitorul sat pescăresc aşeazat de-a lungul viitoarei Faleze a Oltului, vor fi amenajate principale iar pe fiecare dintre ele vor fi ridicate pensiuni, bungalouri cu specific pescăresc, aici într-una din micile microdelte vâlcene.

Proiectul vrea să păstreze tradiţiile comunităţiillor din Delta Dunării. Deşi construcţia celor 15 case s-a încheiat şi a fost făcută recepţia lucrărilor, satul este închis.

Acolo, în satul turistic pescăresc ar urma să se desfăşoare activităţi meşteşugăreşti, plus restaurante, cafenele.

Primarul Florian Vătafu consideră  că satul pescăresc poate deveni o destinaţie turistică pentru nu doar cei din Vâlcea, dar pentru iubitorii pescuitului, vânatului pentru cei care nu pot ajunge în Delta Dunării dar doresc ceva similar,

„Cei care vor veni aici ar putea să-şi dorească să revină. Investitorii deja ne-au contactat şi nu sunt puţini din aceia care vor să deschidă aici afaceri. Suntem aproape de municipiul Drăgăşani, vom fi aproape de drumul expres Craiova – Piteşti, în zona viticolă, numită Toscana României, pe malul unuia din cele mai mari şi mai frumoase lacuri de pe râul Olt. Avem toate utilităţile şi în curând spun eu, că vom avea şi gazele naturale. Anul acesta vom amenaja centrul civic, un centru cochet, urbanizat, în care instituţiile publice vor beneficia de spaţii verzi generoase”, precizează edilul din Voiceşti.

Amenajarea satului pescăresc ar putea demara încă din acest an,  în paralele cu execuţia drumului riveran râului Olt.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *