Ambasadoarea Tunisiei a fost impresionată de domeniul schiabil Transalpina Ski Resort

Excelența Sa Raja Jhinaoui Ben Ali, ambasadoarea Republicii Tunisiene în România s-a declarat impresionată de tot ce a vizitat în nordul județului Vâlcea, de domeniul schiabil și de tot potențialul pe care îl are România în turism.

Mai mult, aceasta a declarat că va începe diligențe pentru un parteneriat între localitatea tunisiană Tarbaca și Voineasa, localitatea din Tunisia fiind geografic așeazată în zonă montană similară stațiunii noastre.

”Pentru început va începe proabil un schimb intercultural, cu elevi din Voineasa și din Tunisia, urmând ca, pe măsură ce acest parteneriat se va consolida să fie și un parteneriat economic. Doamna ambasador a fost la Domeniu schiabil și a dorit să urce nu doar cu telegondola ci a vrut să meargă până sus pe creastă. Din declarațiile dumneaei pot spune că a fost impresionată de tot ce a vizitat la noi în stațiune”, spune primarul Gabriel Năstăsescu care a fost gazda ambasadoarei Tunisiei în acest week-end.

De altfel, stațiunea Voineasa a devenit din ce în ce mai cunoscută în ultima lună odată cu redeschiderea Domeniului Schiabil Transalpina Ski Resort, domeniu care atrage în medie în fiecare week-end peste 2000 de turiști, toate structurile de cazare din zonă fiind ocupate pentru o perioadă lungă de timp.

”Așa este dar această situație se va schimba cu totul începând din acest an. Incertitudinea care a planat multă vreme în cazul domeniului schiabil nu a permis o dezvoltare așa cum ne-am dorit noi. Dar începând din aces an, lucrurile fiind deja așezate pe făgaș normal putem spune că doar în aceste trei săptămâni a existat o creștere uriașă a celor care vor să cumpere terenuri sau să amenajeze structuri de cazare în zonă. Evident cu respectarea tuturor normele de mediu. Dar cu siguranță, din iarna viitoare, locurile de cazare vor spori considerabil”, spune primarul.

Tot, începând cu sezonul următor de schi va fi funcțional și tronsonul 2 de telegondolă și pârtia de sub telescaun, astfel încât domeniul schiabil să poată primi un nunăr dublu de turiști față de cel din acest an.

Domeniul schiabil Transalpina Ski Resort este considerat cel mai frumos din România și acesta a fost redeschis la finele lunii ianuarie, încheindu-se definitiv situația controversată care a trenat mai bine de opt ani în zonă. Acesta este administrat de o companie din Vâlcea, care l-a preluat ”cu destulă tensiune” de la fosta companie care a construit și a administrat domeniul în contul datoriilor guvernamentale.

Nu mai puțin de 20 de locuri de muncă a fost cu această ocazie, nou create, pentru populația din zonă, personal angajat la pârtie. Aici nu intră în calcul dezvoltarea economică a zonei care implică o dimensionare a forței de muncă în activități conexe.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *