Amabasadori şi oameni de afaceri din Vest aduşi de Mihai Persu şi Grigore Crăciunescu la Râmnic

Ca să nu rămână mai prejos decât primarul interimat cu atribuţii de viceprimar, consilierii PNL, adică liberalii de tradiţie, Mihi Persu şi Grigore Crăciunescu, de departe unii dintre cei mai buni manageri din România, au adus la recenta şedinţă de Consiliu Local, patru amabasadori din statele comunitare – Olanda, Germania, Franţa şi Belgia.

Dacă Ion Gigi Matei a reuşit să implenteze un plan de dezvoltare a municipiului Râmnicu Vâlcea pentru următorii 20 de ani, plusând la capitolul investiţii, generatoare a unui număr de 10.000 de locuri de muncă, consilierii PNL, Persu şi Crăciunescu au adus delegaţii cu oameni de afaceri, la Râmnic pentru a implementa o serie de parteneriate public privat.

Astfel pe olandezii i-au pus ăn legătură cu Pieţe Prest pe tema lalelelor, pe nemţii de la Krupp le-au prezentat celebrul parc industrial şi unul din cele mai mari din România – „Căcăcioasa”, francezii au fost invitaţi de Persu şi Crăciunescu să strângă monumentele metalice oranmentale din Râmnic şi să construiască un Turn Eiffel iar belgienii au fost puşi în legătură cu fosta fabrică Alutus pentru a crea marca Stela Artois de Vâlcea.

Delegaţiile străinilor au asistat şi la o şedinţă magistral condusă de primarul minunat al oraşului şi de cei mai inteligneţi cosislieri municipali din România sau chiar din Univers. Proiectele propuse de executiv au fost aplaudate la scenă deschisă. Ba mai mult domnul Grigore Crăciuneascu a declarat la final exclusiv pentru reporterii Râmnicu Vâlcea Week „Poate că alte consilii din ţară au contre pe teme minore cum ar fi organigramele filarmonicilor, la noi la Râmnic, aceste lucuri au fost de mult rezolvate, avem un proiect al liniei Maglev Bujoreni – Râureni plus înfiinţarea unui centru univeristar de cercetare. Acestea sunt lucururi care cer atenţie”, a spus zâmbind Grig Crăciunescu.

Delegaţiile străinilor au fost încânte de faptul că primarul Ion Gigi Matei a putut să vorbească în cele patru limbi străine şi a putut să susţină o dizertaţie despre Bruxelles. Acesta i-a surpins pe toţi cu cunoştinţele sale de geografie spunând că Belgia de fapt are trei regiuni, în afara de la flamanzi şi valoni, existând bruxellezii.

În orice caz, râmnicenii pot fi fericiţi, au o echipă puternică de consilieri cu cel mai ridicat IQ, un primar cum nu s-a mai văzut şi un oraş, cum nici Machu Picchu nu era pe vremea precolumbienilor sau columbofililor.

Să fie ăsta un pamflet? Numai grupul consilieri PNL care dezavuează o presă incultă şi agramată pot spune asta? Nu-i aşa?

Cric Crăciunescu şi Mihai Şperţu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *