Am putea avea primul Eco – Village Turistic lângă Mănăstirea Sfântu Gheorghe din Stăneşti

Cătunul părăsit Cuculeşti din comuna vâlceană Stăneşti, situat lângă biserica de lemn adusă din Sălaj şi lângă noua Mănăstire Sfântu Gheorghe, ar putea să devină primu eco – Viilage turistic.

Acest cătun se află chiar pe drumul mănăstirii şi are case frumoase, vechi de peste 300 de ani, cu arhitectura oltenească a Vâlcii de mijloc, fiind ideal pentru cei care şi-ar dori să investească în turismul monahal. Cătunul Cuculeşti are chiar la poarta bisericii 9 case unicat, care, alături de mănăstirea Sf. Gheorghe şi  biserica de lemn salvată de patriarhul Marina, formează un complex muzeal. “Primăria nu dispune de fonduri pentru renovarea acestora, dar un investitor în turism ar putea să facă asta şi nu ar fi o investiţie costisitoare”, a precizat  primarul din Stăneşti, Ionel Michiu.

Primăria şi CJ Vâlcea lucrează în prezent la asfaltarea drumului care duce la biserică, urmând ca, în luna octombrie, lucrările să fie finalizate odată cu inaugurarea celei mai noi mănăstiri din Vâlcea.

Prin lucrările de infrastructură din zonă se mizează ca satul monahal să intre în atenţia dezvoltatorilor care merg pe proiecte Eco – Village, iar casele ar urma să fie refăcute şi consolidate pentru a fi oferite turiştilor şi pelerinilor care vor veni aici.

În comuna Stăneşti a fost ridicată Mânăstirea Sfântu Gheorghe în memoria fostului patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, Iustinian Marina, născut în localitate. Noul lăcaş de cult se află chiar în apropierea bisericii de lemn, originară din judeţul Sălaj, adusă de fostul ierarh în anii ’50.

AP

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *