A început sezonul turistic în Călimăneşti-Căciulata, peste 15 piscine deschise

Sezonul turistic estival a început în staţiunea Călimăneşti – Căciulata, primele două serii de tratament fiind prezente în staţiunea vâlceană, însă autorităţile mizează pe o creştere semnificativă a turismului de agrement.
„Deja putem spune că turismul în Călimăneşti este deja în plin început de sezon estival. Primii care au venit sunt cei prin biletele de tratament, urmând ca după ce încep vacanţele elevilor şi studenţilor numărul turiştilor să crească simţitor. De menţionat că acest an nu a fost deloc unul cu puncte moarte, băile termale şi complexele spa deschise au reuşit ca şi în sezonul rece să asigure un flux constant de turism de agrement. Vara însă este altceva şi mizăm pe o creştere semnificativă în acest an a turismului de agrement”, a precizat primarul din Călimăneşti, Florinel Constantinescu.

Primarul speră că noile standarde ale structurilor hoteliere să aducă şi turişti străini în staţiune. „Avem câteva structuri hoteliere care şi-au îmbunătăţit în mod categoric standardele de confort care cu siguranţă ar satisface exigenţele turiştilor străini fie aflaţi în tranzit, fie în circuit şi ar putea opta pentru scurte perioade de cazare la Călimăneşti. Încă din anii anteriori au apărut turiştii străini, dar evident este loc de mai bine”, a mai spus primarul din Călimăneşti.

El a menţionat că ar dori ca proprietarii de hoteluri şi pensiuni de patrimoniu care nu au fost încă reabilitate şi care nu dispun de sumele necesare să stabilească parteneriate cu lanţuri hoteliere sau cu investitori prosperi din industria turismului pentru a renova şi a pune în circuit aceste construcţii. În prezent staţiunea Călimăneşti-Căciulata dispune de aproximativ 4.100 de locuri de cazare. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *