Alunecarea din satul Şuricaru (Milcoiu) a primit finanţare de la guvern, pentru a fi remediată

Alunecările de teren au distrus în comuna Milcoiu mai multe drumuri comunale, poduri iar torenţii de pe versanţi au distrus majoritatea digurile. Lucrările pentru stoparea alunecărilor de teren sunt în derulare, iar administraţia locală a lucrat la întocmirea proiectelor pentru obţinerea fondurilor necesare reabilitării şi stabilizării infrastructurii avariate.

Primarul Daniel Muşat are în lucru şi alte proiecte, dar prioritatea o reprezintă remedierea alunecărilor de teren.

“Avem mai multe locaţii unde alunecările de teren au făcut ravagii. Este o localitatea aşezată din păcate pe un sol foarte nisipos, sunt multe sate unde drumurile sunt dificil de executat, pentru că aici, avem în costuri stabilzarea solului. Sunt foarte multe ape subterane, inflitraţii. Dar la ultima alocare de fonduri, guvernul Orban ne.-a avut în vedere”, spune primarul Daniel Muşat.

Comuna Milcoiu a primit pe situaţii de urgenţă aproximativ 21 miliarde lei vechi pentru lucrări de consolidare şi punere în siguranţă a platformei drumului de interes local Şuricaru, punctul la Iordăchioiu Găvănel.

O situaţie cum nu se poate de bună, spune primarul, pentru că acest drum era singura legătura a satului cu restul localităţii şi la fiecare ploaie exista riscul ca această comunitate să rămână complet izolată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *