Alte proiecte europene la Slătioara

În scurt timp, cunoscuta Casă de Cultură ”Dinu Săraru” din comuna Slătioara va fi reabilitată și modernizată.  Și acest proiect al primarului Sorin Romcescu se apropie de final. Lucrările de reabilitare au început încă de anul trecut și se derulează prin Compania Națională de Investiții. Acestea presupun amenajarea grupurilor sanitare, izolații termice interioare și exterioare, înlocuirea tâmplăriei și a acoperișului, montarea unei centrale termice noi şi schimbarea instalației termice. Dotarea instituției va fi pe măsură, deoarece edilul a găsit o soluție prin care și sala de spectacol să aibă instalație de sonorizare performantă și mobilier adecvat.

”După terminarea lucrărilor de reabilitare, am pregătit o documentație și vom depune un proiect pe măsura 7.6, prin care să şi dotăm Casa de Cultură, cu aparatură de sonorizare şi mobilier”, spune Sorin Romcescu.

În sesiunea aprilie-mai, primăria Slătioara va mai depune un alt proiect de un milion de euro, pe măsura 7.2, privind asfaltarea a încă şase kilometri de drumuri comunale. În această perioadă, administrația locală lucrează la salubrizarea fiecărui sat din comună. ”Cu persoanele de la ajutor social, salubrizăm toată comuna. Am început pe sate și vrem ca, până în 15 aprilie, să decolmatăm șanțurile, toaletăm pomii, îi văruim, strângem vegetația uscată, gunoaiele”, a declarat edilul.

 

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *