Alin Dumbravă: Trebuie să atragem investitori privați în localități, pentru a asigura autofinanțarea localităților

Primarul comunei Sutești, Alin Dumbravă spune că singura soluție pentru ca localitățile să aibă resurse pentru autofinanțare, pentru confinanțare de proiecte, pentru mici investiții locale, este atragerea de investitori privați.

”Trebuie regândit modul de a aborda economia unei localități. Trebuie să înțelegem că la un moment dat bugetele trebuie să aibă o coordonată importantă din resursa locală. Nu e normal, din punctul meu de vedere, ca peste 60%, cum spune domnul Bolojan, din localitățile românești să nu poată trăi pe picioarele noastre. Da, Guvernul poate sprijini financiar pentru programe ample de investiții dar noi ce facem. Noi trebuie să deschidem complet localitățile pentru investitori. Oricine vine și vrea să facă o afacere trebuie nu doar primit, trebuie făcute toate eforturile pentru a-l sprijini în a-și dezvoltat afacere, în recrutarea forței de muncă. Orice investitor înseamnă un ban în plus la bugetul local”, spune Alin Dumbravă.

Acesta spune că va identifica potențialul pe care îl are comuna, în zona economică, pentru a pune pe masa potențialilor investitori, o hartă completă cu posibilitățile de investiții.

”Că vorbim de mica industrie, de zona agro-undustrială, de viticultură, de agro-turism, de mici afaceri, de servicii, de zona rezidențial, toate acestea sunt oportunități pe care comuna Sutești trebuie să le valorifice. Asta este dorința mea și pe acest drum voi merge. Axarea pe programe de investiții, de atrage bani europeni și guvernamentali dar și bani privați, primind orice investitor care vrea să lucreze aici. Va avea tot sprijinul nostru”, mai aduagă Dumnbravă.

Administrația din Sutești consideră totodată  că ecologizarea, salubritatea și menținerea unui cadru natural plăcut pot face din Sutești o destinație pentru cei care doresc să aibă o locuință la țară.

”Suntem în apropierea municipiului Drăgășani, pe DN 67B, în ținutul viței de vie nobilă, în zona deluroasă a Vâlcii de sud, cu un cadru natural frumos, așadar sunt ingrediente pentru cei care aleg viața la țară, să fugă de agitația de oraș, de aglomerație, de poluare. Ne dorim cât mai mulți cetățeni care să aleagă comuna noastră pentru case de vacanță, penntru case de locuit, pentru a dezvolta mici ferme viticole. Noi ne străduim să implementăm investiții în infrastructură, funcție de programele care ar urma să apară. Până atunci, ținem foarte mult la curățenia comunei, să o păstrăm în topul localităților ecologice ale Vâlcii”, spune primarul Alin Dumbravă

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *