Alianţa electorală naţională PER – PSD a consfinţit rezultatul alegerilor europarlamentare de la Vâlcea

Deşi la nivel naţional Partidul Ecologist Român, cu excepţia a 4 judeţe, nu înseamă o forţă politică, parafarea acestei alianţe la nivel naţional, în cursul zilei de joi, a avut asumat “fenomenul Vâlcea”.

Mircia Gutău face parte din garda de primari PDL din 2004 care au câştigat alegerile pe fundalul “Miracolului Băsescu”. Gutău, Boc, Hava, Falcă, Florea etc sunt numele care atunci au ajuns în fruntea administraţiilor locale şi au adus un suflu nou, schimbând cursul respectivelor municipii. De altfel, oraşele respective sunt top în atragerea fondurilor europene (Râmnicu Vâlcea este campion în Oltenia şi al 5-lea din ţară, spun statisticile oficale).

Cazul Gutău nu-l reluăm acum, dar deşi se află în altă sferă politică faţă de momentul 2004, el este membru al generaţiei de edili 2004 care nu poate fi învins. Nu ai cum să învingi un primar care are 4 mari proiecte europene pe infrastructură începute şi alte 6 pe fonduri guvernamentale sau pe buget local. Pentru că se văd. Cine le contestă, face doar o formă de ideologie ieftină şi un militantism pueril.

În anul 2016, Gutău este umilit de PNL, pe fondul iureşului “justiţiar”, iar politicianul practic găseşte un parteneriat oportun în noua gardă a PSD Vâlcea. Un partid care în acel moment se afla în schimbul de generaţii iar noua conducere, una de 35-40 de ani, se dovedeşte inspirată în a merge în tandem cu Gutău, cel puţin la Vâlcea, prin PER, singurul partid la acea oră care nu s-a încurcat în dosarul Gutău.

Acum trei zile ADR Craiova a emis o statistică în care prezenta succesele celor două entităţi administrative: Consiliul Judeţean Vâlcea (PSD) şi Primăria Râmnicu Vâlcea (PER), la atragerea de fonduri europene. Primele pe Oltenia şi pe locul 5 la nivel naţional.

Acest certificat a argumentat astfel că parteneriatul funcţionează la Vâlcea, în spirit economic şi parctic, iar de aici, până la o regulă naţională, nu a fost decât un pas. Astfel că joi, PER şi PSD au semnat o colaborare iminentă.

“PSD SI PER au arătat în Vâlcea că atunci când faptele bune sunt singura preocupare a liderilor, colaborarea poate fi una excelentă. Mircia Gutau este un om de onoare, un primar profund ataşat de comunitate şi un caracter deosebit iar susţinerea pe care ne-am acordat-o reciproc a fost, este şi continuă sa fie pentru binele oamenilor si pentru a face fapte bune pentru vâlceni. Astăzi PSD si PER au consfintit si la nivel national o alianta a binelui. Alaturi de Mircia Gutau, Sebi Veteleanu si toti colegii de la PER Valcea sunt convins ca vom arata valcenilor ca politica atunci cand se face cu respectarea angajamentelor, cu onoare si cu preocupare pentru a face investitii destinate binelui comunitatii, este de fapt politica binelui general si faptelor bune pentru oameni! Impreuna cu toti colegii mei din PSD Valcea, alaturi de aliatii nostri vom ramane alaturi de oameni si ne vom tine de cuvant”, spune preşedintele PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu. 

În concluzie, nu ştim impactul la nivel naţional, dar la Vâlcea, se poate presuma de acum faptul că, alegerile europarlamentare au deja un câştigător sau, cel puţin o formaţiune favorită.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *